SIPA uhitila još jednu osobu zbog trgovine ljudima i organiziranog kriminala

U nastavku aktivnosti u okviru predmeta kodnog naziva CD, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u četvrtak navečer su uhitili osobu inicijala K.F.

Osoba inicijala K.F. po pozivu je pristupila u službene prostorije SIPA-e u Istočnom Sarajevu, gdje je uhićena zbog postojanja osnovane sumnje da je počinila kazneno djelo organizirani kriminal u vezi sa kaznenim djelom trgovina ljudima u svrhu radne eksploatacije i dr.

Nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama SIPA-e, osoba inicijala K.F u petak ujutro je predana Tužiteljstvu BiH na daljnje postupanje.

Istražitelji SIPA-e u koordinaciji sa nadležnim tijelima u Francuskoj intenzivno rade na identifikaciji žrtava trgovine ljudima i njihovom zbrinjavanju.

Zajednički istražni tim formiran povodom ovog predmeta nastavlja aktivnosti u pravcu rasvjetljavanja kaznenih djela i dokumentiranja kriminalnih aktivnosti osumnjičenih osoba, a o konačnim rezultatima javnost će biti naknadno informirana, priopćeno je iz SIPA-e.

(www.jabuka.tv)

2 komentara

Komentiraj: