SIPA uhitila dvije osobe zbog ratnog zločina

Postupajući po naredbi Tužiteljstva BiH, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u srijedu ujutro su na području općine Prijedor uhitili dvije osobe zbog ratnog zločina.

Slobode su lišene osobe inicijala M.R. (1962) i. G.P. (1965) zbog postojanja osnova sumnje da su počinile kazneno djelo iz članka 172. stav (1) KZ BiH ”Zločin protiv čovječnosti” na području općine Prijedor, mjesto Čarakovo, tijekom 1992 . godine.

Postupajući po naredbi Suda BiH, istražitelji SIPA-e pretresli su objekte koje koriste osumnjičene osobe s ciljem pronalaska i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljnjem postupku.

Osobe lišene slobode privedene su u službene prostorije Regionalnog ureda SIPA-e u Banja Luci, gdje se nad njima vrši kriminalistička obrada, nakon čega će biti predane Tužiteljstvu BiH na daljnje postupanje, priopćeno je iz SIPA-e.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

  • Ja mislio uhapsili Dudakovića,Mlaću iz Bugojna ili Šerifa Patkovića zap.7 muslimanske brigade. Kad će oni doći na red…Svi pred zakonom moraju biti isti i isto tretirani srbi,hrvati i bošnjaci,zato se nadamo hapšenju ove trojke i njima sličnih iz reda bošnjačkog naroda.Poruke visokih političara iz reda bošnjačkog naroda koje dolaze ovih dana a u svezi hapšenja Nasera Orića u Švicarskoj ne izgledaju nimalo umjerene i smirujuće nego naprotiv.Što bi se desilo da hrvati i srbi postupaju ovako nakon hapšenja osoba iz tih naroda.Pravna država nebi funkcionisala ili bi došlo ponovo nedaj Bože do sukoba.Znači srbi i hrvati mogu biti zločinci a bošnjaci heroji. Naser Orić za vas može biti heroj bošnjaci ali neznači da nije mogao počiniti ratni zločin.Zato postoje Sud,Tužilaštvo,osumnjičeni i advokati,neka svatko dokaže svoju nevinost ili ovi drugi krivnju.

Komentiraj: