SIPA: Uhićeno 11 osoba u akciji “Kasa 3”

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su na području Mostara, Čapljine i Čitluka, proveli operativnu akciju kodnog naziva “Kasa 3”.

Prilikom realizacije te operativne akcije, policijski službenici SIPA-e izvršili su pretrese na 14 lokacija i uhitili 11 osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinila kazneno djelo “Porezna utaja“, u vezi s krivičnim djelima “Računalno krivotvorenje” i “Računalna prevara”.

Osumnjičene osobe se terete da su umanjivali promet i na osnovu toga prijavljivali lažne porezne prijave te plaćali manji porez.

Prilikom pretresa otkriveni su i privremeno oduzeti mobilni telefoni, laptopi, procesne jedinice računara, usb stikovi, kao i drugi uređaji na kojima su pohranjeni određeni elektronski podaci, te razni izvještaji i evidencije o prometu u ugostiteljskim objektima.

Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, uhićeni će biti predani Županijskom tužiteljstvu Hercegovačko-neretvanske županije na dalje postupanje.

Iz SIPA-e se zahvaljuju policijskim službenicima MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije na pruženoj pomoći prilikom realizacije ove akcije, priopćeno je iz SIPA-e.

U Mostaru uhićeno više osoba nakon jutrošnjih pretresa po ugostiteljskim objektima

Velika akcija SIPA-e u Hercegovini: Vrše se pretresi u Mostaru, Čapljini, Čitluku i Međugorju

(Fena)