U Mostaru uhićeno više osoba nakon jutrošnjih pretresa po ugostiteljskim objektima

Akcija kodnog naziva “Kasa 3” provodi se od jutros na 14 lokacija u Hercegovini. Na prvom udaru su ugostiteljski objekti i dvije tvrtke u Mostaru, Čapljini i Čitluku.

Kako doznaje Klix.ba, do sada su uhićene četiri osobe u Mostaru, a tijekom očekuje se privođenje još osumnjičenih u prostorije SIPA-e u ovom gradu.

Akcija “Kasa 3” se provodi s ciljem suzbijanja utaje poreza i kompjuterske prijevare, za što se osumnjičeni i tereti.

Na udaru inspektora SIPA-e uz asistenciju pripadnika MUP-a HNŽ-a su bili popularni mostarski ugostiteljski objekti Marinero, Charisma, Karting sport caffe te dvije tvrtke xSoft i RSS.

Reporter portala Klix.ba je ispred navedenih objekata zabilježio službenike policijskih agencija koji iznose dokumentaciju i provode istragu. Pretresi se vrše i na području Čitluka i Čapljine.

Pretresi se vrše od jutros na 14 lokacija u Hercegovini

Akcija “Kasa 3” u Hercegovini je uslijedila nakon što su u travnju službenici SIPA-e u suradnji s MUP-om KS i MUP-om RS izvršili brojne pretrese poznatih restorana u Sarajevu i Istočnom Sarajevu.

Tada je uhićeno više od 30 osoba, kao i odgovorne osobe u tvrtki Inspirit koje se sumnjiče da su prodavale poseban softver tzv. “Inspirit Gastro” ugostiteljskim objektima širom entiteta Federacija BiH, a koji je omogućavao utaju poreza preko lažiranja fiskalnih računa.

Uhapšeni u akciji “Kasa”, “Kasa 2” i “Kasa 3” se terete za utaju poreza, točnije da nisu prikazivali stvarni promet kroz fiskalne kase, da su promet umanjivali i na osnovu toga predavali lažne poreske prijave.

Velika akcija SIPA-e u Hercegovini: Vrše se pretresi u Mostaru, Čapljini, Čitluku i Međugorju

(www.jabuka.tv)