SIPA uhapsila tri osobe zbog navođenja na prostituciju – Jabuka.tv

SIPA uhapsila tri osobe zbog navođenja na prostituciju

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jutros su u operativnoj akciji „Lipstick”, na širem području Sarajeva slobode lišili tri osobe i pretražili objekte na tri lokacije.

Navedene aktivnosti realizirane su po nalozima Županijskog suda u Sarajevu i Županijskog tužiteljstva Županije Sarajevo, a u suradnji sa policijskim službenicima MUP-a Županije Sarajevo.

Akcija je rezultat višemjesečne istrage koju su istražitelji SIPA-e proveli pod nadzorom Županijskog tužiteljstva.

Slobode su lišene osobe inicijala S.K. (1984), O.N. (1978) i M.Š. (1989) zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kazneno djelo organiziranog kriminal, u svezi sa kaznenim djelom navođenje na prostituciju i kaznenim djelom pranje novca Kaznenog zakona FBiH.

Navedene osobe sumnjiče se da su sudjelovali u organiziranju ili vođenju aktivnosti u svezi sa pružanjem seksualnih usluga na području Županije Sarajevo i šire, tako što su ostvarivali kontakte sa korisnicima i posredovali u dogovorima za pružanje seksualnih usluga, a zatim su na dogovoreno mjesto prevozili osobe koje su pružale seksualne usluge i dolazili po njih. Prvoosumnjičeni je za navedene usluge naplaćivao 50 posto od dogovorenog iznosa, čime je stekao znatnu protupravnu imovinsku korist.

Tijekom pretrage pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku, i to: mobilni telefoni, SIM kartice, određeni novčani iznos, dva komada vatrenog oružja sa streljivom i drugi predmeti.

Osobe lišene slobode privedene su u službene prostorije SIPA-e gdje se kriminalistički obrađuju, nakon čega će, uz izvještaj o postojanju osnova sumnje o počinjenom kaznenom djelu i počiniteljima, biti predate na dalje postupanje Županijskom tužiteljstvu Županije Sarajevo.


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.