SIPA: Oduzeta krivotvorena roba renomiranih firmi

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), u suradnji s pripadnicima Uprave za indirektno oporezivanje, u petak su, na području Brčko Distrikta i općine Srebrenik, pronašli i privremeno oduzeli veću količinu krivotvorene konfekcijske robe, krivotvorenih znakova i etiketa renomiranih firmi sportske opreme, a čija je vrijednost procijenjena na 100.000 KM.

Pretresima četiri stambeno-poslovna prostora, od kojih se tri nalaze na području Brčko Distrikta a jedan na području Srebrenika, pronađeno je i oduzeto oko 46.000 krivotvorenih robnih znakova renomiranih robnih marki (Nike, Puma, Tom Taylor, Diesel, Kappa, Lacoste, Adidas, Armani i dr.), oko 1.050 trenerki, od kojih je 745 bilo s izvezenim znakovima Nike i Adidas, 20.000 platnenih različitih robnih znakova, 18.000 papirnih deklaracija za različite robne znakove, 25.000 etiketa različitih robnih znakova za termičko postavljanje i mašina za vezenje robnih znakova.

U jednom od pretresenih objekata koji je u vlasništvu državljanina NR Kine pronađena je i velika količina uskladištene konfekcijske robe koja nije imala prateću dokumentaciju.

Vlasnici pretresenih objekata bit će saslušani u prostorijama SIPA-e u svojstvu osumnjičenih, nakon čega će Tužiteljstvu BiH i Sudu BiH biti dostavljeni izvještaji o postupanju.

Pronađeni i oduzeti predmeti za koje postoje osnovana sumnja da potiču iz počinjenog kaznenog djela krivotvorenje znakova za obilježavanje robe, mjera i utega, a u vezi s člankom 49. Zakona o žigu BiH, bit će privremeno deponirani u skladišnim prostorijama Uprave za indirektno oporezivanje.

Ove aktivnosti policijskih službenika SIPA-e i Uprave za indirektno oporezivanje izvršene su po naredbi Suda BiH, priopćeno je iz SIPA-e.

(Fena) zi

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.