SIPA oduzela oružje, dvije osobe uhićene

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u petak su izvršili pretres na dvjema lokacijama u Bihaću.

U cilju sprječavanja i otkrivanja nedozvoljenoga posjedovanja oružja ili eksplozivnih materija, policijski službenici SIPA-e su u suradnji s policijskim službenicima MUP-a Unsko-sanske županije, po naredbi Općinskoga suda u Bihaću, izvršili pretrese stambenih objekata, zbog postojanja osnovane sumnje da su osobe koje koriste iste, počinile kazneno djelo ‘Nedozvoljeno posjedovanje oružja ili eksplozivnih materija’.

Prilikom pretresa pronađeni su i privremeno oduzeti sljedeći predmeti: jedna automatska puška kalibra 7,62mm, jedna poluautomatska puška kalibra 7,62mm, osam okvira za automatsku pušku, 165 komada metaka kalibra 7,62mm, nastavak za tromblonsku granatu i pribor za čišćenje oružja.

U okviru ove akcije dvije su osobe lišene slobode, a nakon kriminalističke obrade, u skladu s odlukom postupajućega tužitelja, odlučit će se o daljnjem statusu osoba lišenih slobode, navodi se iz SIPA-e.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.