SIPA istražuje automafiju – Pronađeni dijelovi skupocjenih automobila

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su na području Istočnog Sarajeva pretresli objekte na četiri lokacije.

U nastavku prošlotjednih aktivnosti, kada su izvršeni pretresi objekata, koje koriste osobe lišene slobode od MUP-a Kantona Sarajevo, prilikom pokušaja otuđenja skupocjenog motornog vozila marke “BMW”, policijski službenici SIPA-e su po naredbama Suda BiH i Tužiteljstva BiH danas pretresli objekte na još četiri lokacije.

Kako je priopćeno iz SIPA-e, navedene aktivnosti ovaj i prošli tjedan provedene su u suradnji s policijskim službenicima MUP-a Kantona Sarajevo i uz podršku policijskih službenika Centra javne sigurnosti Istočno Sarajevo.

Pretresi pokretne i nepokretne imovine izvršeni su s ciljem prikupljanja materijalnih dokaza da su osumnjičene osobe počinile kaznena djela organizirani kriminal, u vezi s kaznenim djelom krijumčarenje i teška krađa.

Prilikom pretresa pronađena je i privremeno oduzeta veća količina dijelova rastavljenih motornih vozila, za koje se sumnja da su predmeti iz kaznenog djela teška krađa.

U zakonskom roku, Sudu i Tužiteljstvu BiH bit će proslijeđeni odgovarajući zapisnici i izvještaji o poduzetim aktivnostima, navode iz SIPA-e.

Komentiraj: