SIP pozvao SIPA-u i Tužiteljstvo na sastanak: Spriječiti izborne prijevare

Središnje izborno povjerenstvo BiH je danas uputila poziv Tužiteljstvu BiH i Državnoj agenciji za istrage i zaštitu za održavanje hitnog zajedničkog sastanka radi razmjene potrebnih informacija sa ciljem zaštite izbornog procesa za Lokalne izbore 2020. godine.

Središnje izborno povjerenstvo BiH se već sada suočava sa određenim pojavama vezanim za eventualne zlouporabe gdje se, između ostalog, pojavljuju slučajevi u kojima se za glasanje putem pošte dostavljaju prijave za osobe koje su preminule, prenosi Avaz.

Središnje izborno povjerenstvo BiH ulaže značajne napore radi spriječavanja zlouporaba vezanih za izborni proces, zbog čega poduzima sve potrebne mjere i radnje iz svoje nadležnosti. Odredbom članka 2.1 stav (3) Izbornog zakona BiH, propisano je da su sva tijela vlasti na svim razinama i dužnosnici u Bosni i Hercegovini i diplomatsko-konzularnim predstavništima BiH obavezni pomagati tijelima nadležnim za provedbu izbora.

S tim u vezi Središnje izborno povjerenstvo BiH apelira da sve institucije u okviru svoje nadležnosti poduzmu potrebne aktivnosti u cilju što bolje međusobne suradnje i podrške kako bi svi počinitelji kaznenih djela iz oblasti povreda izbornog prava bili procesuirani u što kraćem roku. 

Središnje izborno povjerenstvo BiH također poziva sve učesnike u izbornom procesu da o eventualno uočenim zlouporabama obavijeste Središnje izborno povjerenstvo BiH i nadležne istražna tijela.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.