SIP odgodio izbore za 15. studenog

Središnje izborno povjerenstvo Bosne i Hercegovine na današnjoj sjednici u Sarajevu odlučilo je da se lokalni izbori ove godine održe 15. studenog umjesto 4. listopada.

Odluka o prolongiranju donesena je zbog problema s financiranjem odnosno neusvajanja budžeta BiH kojim su trebala biti osigurana i sredstva za održavanje izbora.

SIP je danas usvojio i upute o rokovima i redoslijedu izbornih aktivnosti.

U periodu od 19.7.2020. do 27.7.2020. godine, ovjerene političke stranke i ovjereni neovisni kandidati podnose prijavu za ovjeru koalicija, odnosno listi neovisnih kandidata. Kandidatske liste se dostavljaju u periodu od 5. do 17. kolovoza – navedeno je u odluci SIP-a.

Imajući u vidu aktualnu situaciju s koronavirusom, SIP je omogućio i elektronske prijave.

Izborna kampanja počinje 16. listopada i trajat će do početka izborne šutnje, odnosno do 14. studenog do 7 sati ujutro.

Rok za prijavu birača ističe 1. rujna u 20 sati.

(www.jabuka.tv)

3 komentara

  • Samo Miroslav Skoro i DP!! Dosta je bilo partizanskih potomaka na vlasti, nabijem na k… i jedne i druge i trece…hdz=sdp. Moralno dno, kao i svi vi koji im dajete glasove. Znam da vi koji glasate za njih, ne bi ni u konzumu posao dobili da to ne radite, ali mislite malo i na bracu Hrvate sto se svaki dan misle oce li imati sta jesti…

  • Bit će onako kako su balije zamislile. Ovi naši trećeligaši ne pitaju se ništa. Niti oni koga što pitaju, osim kad će plaća, dnevnice, topli obrok. naknada za odvojeni život itd. Sve zajedno ni 7000

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.