SIP naredio ponovno brojanje glasačkih listića s izbora u Mostaru – Jabuka.tv

SIP naredio ponovno brojanje glasačkih listića s izbora u Mostaru

Središnje izborno povjerenstvo BiH u nedjelju je na sjednici, razmatrajući izvještaj glavnog kontrolora za obradu, unos i potvrdu izbornih rezultata Lokalnih izbora 2020. godine u Gradu Mostaru, usvojilo Naredbu.

Naime, Naredbom se Glavnom centru za brojanje naređuje da izvrši brojanje glasačkih listića i utvrdi rezultate izbora s redovnih biračkih mjesta u Gradu Mostaru, po redoslijedu: za razinu gradske izborne jedinice-199 na biračkom mjestu 155A014 (brojanje glasačkih listića po političkim subjektima i utvrđivanje broja nevažećih praznih glasačkih listića i broja nevažećih glasačkih listića po drugim kriterijima, zatim za razini izborne jedinice gradskog područja 2 (Stari Grad)-155 na biračkom mjestu 155A001A (brojanje glasačkih listića po političkim subjektima i utvrđivanje broja nevažećih praznih glasačkih listića i broja nevažećih glasačkih listića po drugim kriterijima).

Nakon toga slijedi brojanje za razinu gradske izborne jedinice-199 na biračkom mjestu 155A013 (brojanje glasačkih listića po političkim subjektima, utvrđivanje broja nevažećih praznih glasačkih listića i broja nevažećih glasačkih listića po drugim kriterijima te prebrojati i utvrditi broj glasova za kandidate političkog subjekta “Ostajte ovde-zajedno za naš Mostar”).

Zatim zarazinu izborne jedinice gradskog područja 5 (Jugozapad)-153 na biračkom mjestu 153A006 (brojanje glasačkih listića po političkim subjektima i utvrđivanje broja nevažećih praznih glasačkih listića i broja nevažećih glasačkih listića po drugim kriterijima) te za razinu izborne jedinice gradskog područja 5 (Jugozapad)-153 na biračkom mjestu 153A003 (brojanje glasačkih listića po političkim subjektima i utvrđivanje broja nevažećih praznih glasačkih listića i broja nevažećih glasačkih listića po drugim kriterijima).

Iz SIP-a naglašavaju da zatim slijedi otvaranje vreće s prebrojanim glasačkim listićima sa biračkog mjesta 153A003 za razinu izborne jedinice gradskog područja 5 (Jugozapad)-153 i utvrđivanje je li se u njima nalaze glasački listići za razinu gradske izborne jedinice-199, te ukoliko se pronađu, ove glasačke listiće prebrojati, utvrditi rezultate i iste uvrstiti u rezultate te razine za ovo biračko mjesto i na kraju otvaranje vreće s prebrojanim glasačkim listićima sa biračkog mjesta 155A027 za razinu izborne jedinice gradskog područja 2 (Stari Grad)-155 i utvrđivanje je li se u njima nalaze glasački listići za razinu gradske izborne jedinice-199, te ukoliko se pronađu, ove glasačke listiće prebrojati, utvrditi rezultate i iste uvrstiti u rezultate te razine za ovo biračko mjesto.

Aktivnosti iz naredbe će se obaviti u ponedjeljak, 28. prosinca, u Glavnom centru za brojanje u Sarajevu (Zetra), s početkom u 10 sati.

Naredba će biti objavljena na web stranici Središnjeg izbornog povjerenstva BiH i smatrat će se da je na taj način dostavljena svim sudionicima u izbornom procesu. U skladu s člankom 5.31 Izbornog zakona BiH kandidati političkih stranaka, koalicija, listi nezavisnih kandidata i nezavisni kandidati koji se pojavljuju na glasačkom listiću za koji se vrši ponovno brojanje, kao i drugi akreditirani promatrači, mogu biti prisutni tijekom ponovnog brojanja, priopćeno je iz SIP-a.

(www.jabuka.tv)


8 komentara

  • Kako bi se svemu dalo privid legalnosti onda se na nekoliko mjesta vrši još jedno brojanje. Deja vu, već viđeno toliko puta. Onda slijedi dodavanje glasačkil listića koji su, ko fol, prispjeli poštom i onda imamo svrgavanje mrskoga nacionaliste Čovića sa vlasti i uspostavu pobjedničke tzv. bosanske koalicije za Mostar. Neće Mostarom vladati mrski Hercegovci, već stvar u svoje ruke preuzimaju napredne bosanske snage i građanski model. Prokušano u jugosmradiji i nije uspjelo, propalo u ratu, pokušano u Belgiji i nije uspjelo, pa su dali narodima ravnopravnost i nema više problema, ali to ne može u BiH. Kada bi Amerikanci prikmjenili taj model u USA, raspali bi se za manje od 24 sata.

    • Biće kako će biti.
      Samo dosta više rušitelja privrednih subjekata nas Mostaraca. Ko god drugi dođe dobro došao ali da ima namjere izgrađivati grad i vratiti mu nekadašnji sjaj.

  • Bosanci (tj. bosanski islamisti) postaju sve agresivniji prema Hercegovini, moraćemo napravit kineski zid na Ivan sedlu.

  • Valentin ide ali Mostar dade bosnjacima. Nasi lopovi samo gledaju sto ukrasti. Aluminij pokrali, Central osiguranje na silu napravili i podigli mu vrijednost i prodali opet Bosnjacima, sada Eronet sve rade da ga uniste i uzmu za nula km. Sram da vas bude vise. Providno Covicu ….

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.