Sindikati osnovnog i srednjeg obrazovanja pozivaju Vladu HNŽ-a na razgovor – Jabuka.tv

Sindikati osnovnog i srednjeg obrazovanja pozivaju Vladu HNŽ-a na razgovor

Sindikati osnovnog i srednjeg obrazovanja po hrvatskom i bosanskom programu, kao i Sindikat državnih službenika i namještenika u tijelima državne službe u Hercegovačko-neretvanskoj županiji (HNŽ) pozvali su Vladu HNŽ-a na razgovor vezano za županijski proračun za 2021. godinu.

Potaknuti smo na ovo sramotnim proračunom za 2021. godinu u kojoj je izdvojena mizerna svota novaca za sudske presude. Dok se novac izdvaja u sklopu korona pomoći različitim privatnim subjektima, dotle prosvjetari i državni namještenici ne mogu doći do svog radom stečenoga te sudskim putem dosuđenog novca, navode sindikati u zajedničkom priopćenju.

Sindikati navode kako je pandemija iskorištena kao izgovor da se ne izvršavaju vlastite obveze te podsjećaju kako se slučaj sudskih presuda vuče još od kraja 2000-ih, te kako dosad niti jedan zaposlenik, član spomenutih sindikata nije naplatio svoju tužbu s kamatama.

Kolika je nebriga Vlade za stanje u našim sektorima, govori i činjenica da je takozvani akcijski plan isplate sudskih presuda poslužio kao izgovor za odlaganje obveza. Naši sektori su puni problema koje smo voljni riješiti kroz razgovore s Vladom no ista se oglušuje na naše pozive, dodaje se u priopćenju.

Sindikati očekuju početak razgovora s Vladom HNŽ-a u veljači te napominju kako će u slučaju izostanka suradnje sindikati osnovnog i srednjeg obrazovanja stupiti u štrajk.

U priopćenju je upućena i potpora svim djelatnicima u zdravstvu u borbi za njihova prava.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.