Sindikati: Došao je trenutak da izađemo na ulicu i blokiramo Parlament

Savez samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine najavio je prosvjede za četvrtak, 30. srpnja, ispred zgrade Parlamenta Federacije BiH u Sarajevu, nakon saznanja da će tog dana s početkom u 10.00 sati zasjedati Dom naroda i da je na dnevnom redu Prijedlog zakona o radu.

Razlog prosvjeda je što se sindikat žestoko protivi tom zakonu jer smatra da grubo krši prava radnika.

Predsjedništvo Glavnog odbora Saveza samostalnih sindikata je na današnjoj izvanrednoj sjednici potvrdilo Odluku o organiziranju prosvjeda.

Pozvalo je sve članove sindikata da odmah, a najkasnije sutra, kontaktiraju svoje sindikalne povjerenike kako bi se dogovorili o načinu dolaska na prosvjed u Sarajevo.

”Poštovane kolegice i kolege, članovi sindikata, došao je trenutak da izađemo na ulicu, blokiramo Parlament FBiH i spriječimo zastupnike da izglasaju zakon o radu koji nije po mjeri radnika i koji za cilj ima da nas pretvori u robove”, priopćio je Savez samostalnih sindikata BiH.

(Fena)

12 komentara

 • Nema sanse…..da branim Vase privilegije…ajmo novi zakon bravo politika, sa novim zakonom.mi na marginama drustva cemo imati sansu u drzavne ustanove upast nekako, ovako nikako….dakle otpor vasem otporu i da ko vas jebe

 • zakon o radu kojim bismo postali robovi?
  majketi, kakve veze ima kakav je zakon u našoj zemlji kad ga svakako nitko ne provodi?
  Kao da već nismo izrabljeni robovi?
  jedino da se milijun ljudi zaleti u sarajevo na prosvjed, da se raspiše referendum o reviziji rada politike, plaća djelatnika i namještenih poslova, da se pozatvaraju stotine kriminalaca u politici, da se država podjeli i da se narodi mogu baviti stvarima zdravog razuma a ne ovih propalim konceptom s kojim se bakćemo desetljećima!

  • kakav zakon kakvi bakrači, otkad je ovdje robovlasništvo na snazi, ali boli njih neka s. za to dok je njima bilo dobro

  • …..bolje ratovati pa Ubij ovu gubu hdz …..sama laž prvi covic trči kad je došao papa.. e moj papa kad bi ti znao koji je to lopov i lažov od covika nebi mu se ni približio.. ovu sirotinju gnjavi još više , penzionere , radnih mjesta ni na pomolu i pita se zašto sve ode: Zbog covica i hdz jasno kratko .. stidite se netriba Takim ni crkva ni Bog to su ološi od ljudi

 • Sve stranke imaju svoje sefove nije samo Covic
  Nije to jedina stranka sto je u Bosni nije tamo Covic pa sirotinja i tamo i jos veca nego u Hercegovini ,nikog ne branim ali tako je .
  Sve neki bogati u strankama a sirotinja ni ne zivi .

Komentiraj: