Sindikat policije HNŽ-a: Građanima poručujemo da ne nasjedaju na dezinformacije određenih medija

Sindikat policije HNŽ-a objavio je priopćenje u kojem su uputili apel za korektan medijski tretman i zaštitu dostojanstva policijskih službenika.

Priopćenje prenosimo u cjelosti.

Nakon zakonitog postupanja službenika Uprave policije MUP-a HNŽ-a na deblokadi Deponije d.o.o Uborak 09. prosinca 2019. godine svjedoci smo neopravdane medijske hajke i tendencioznog izvještavanja novinara i urednika pojedinih elektronskih i printanih medija. U spomenutoj deblokadi sudjelovali su pripadnici Jedinice za operativnu podršku i Interventnih vodova PU Čapljina, Mostar i Konjic.

Kako se mahom radi o iskusnim policijskim službenicima koji se u svakodnevnom radu susreću s najtežim poslovima i zadacima, te koji u dosadašnjim karijerama nemaju ni najmanje mrlje i koji su na desetine puta do sada spriječile narušavanje javnog reda i mira i uspostavili javni red i mir narušen u većem obimu, ostali smo neugodno iznenađeni medijskim napisima o “akciji u tijeku koje je policija udarala žene, djecu, ratne vojne invalide, trudnice i ljude oboljele od karcinoma, kojom prilikom je polomljeno na desetine ruku, nogu i rebara”.

Sindikat policije cijelo proteklo razdoblje ima izuzetno korektne odnose sa svim medijskim kućama i osjeća obavezu da zaštiti i policijsku struku i živote i dostojanstvo svih svojih članova.

Pregledom dostupnih snimaka očigledno je da je policija postupala izuzetno profesionalno i da je upotrijebljen minimum sile za savladavanje otpora prilikom deblokade Deponije.

U cilju objektivnog izvještavanja javnosti, prije objavljivanja ovako bombastičnih informacija, bilo bi korektno da se one provjere u za to nadležnim ustanovama, pa pozivamo dobronamjerne medije da osude neistinito pisanje i poticanje na napade na policiju od strane dijela njihovih kolega.

Građanima poručujemo da ne nasjedaju na naprijed navedene dezinformacije i da se suzdrže od bilo kakvih prijetnji i napada na policijske službenike koji profesionalno i zakonito obavljaju svoje dužnosti.

Sindikat policije u HNŽ-a učinit će sve što je u njegovoj moći da zaštiti čast svog članstva i policijske struke u cjelini, te ćemo ako se nezasluženi medijski linč nastavi biti prinuđeni da poduzmemo sve potrebne mjere protiv osoba koja potiču na nasilje prema policijskim službenicima, navodi se u priopćenju.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.