Sin Esme Redžepove priveden zbog pljačke njenog muzeja

Jedan od 47 usvojenih sinova pokojne dive romske glazbe Esme Redžepove Simeon Atanasov priveden je zbog sumnje da je opljačkao njen muzej na skopskoj tvrđavi Kale, koji je pod zaštitom Makedonije.

On je navodno nekoliko sati proveo u policiji na razgovoru kao optužen da ima veze s krađom Esminih stvari – od nakita, garderobe, obuće, namještaja, pa čak i urne s pepelom njenog supruga Steve Teodosijevskog, piše Kurir.

Policija je došla do saznanja da je Esmin sin imao ključ od muzeja i da je sa svojom ljubavnicom Eleonorom iznio sve unikate u vrijednosti od nekoliko desetina tisuća eura, zbog čega je istraga u tijeku. On smatra da je sva ostavština njegova, pa je pomoću oporuke pokušao sve da prigrabi sebi, eliminirajući ostalu djecu. Namjeravao je da otme i zgradu u kojoj je muzej, ali država to nije dozvolila. Zato je odlučio da krađom dođe do bogatstva i riješio da opljačka i pokupi sve sebi, kažu bliski prijatelji Esmine obitelji.

Prema informacijama MUP-a, prva krađa se dogodila nakon pjevačicine smrti 2016. godine, a policijski očevid u prostorijama izvršen je na osnovu zahtjeva Fondacije Esma Redžepova.

Dana 30. ožujku 2018. godine prijavljeno je da je od 12. prosinca 2016. godine do 30. ožujka 2018. nepoznati počinitelj izvršio tešku krađu u Muzeju Esme Redžepove u ulici Samoilova, pa su poduzete mjere na utvrđivanju oduzetih predmeta i pronalaženja počinitelja, stoji u priopćenju MUP-a.

Esmin muzej je pod zaštitom države te su mnogi novčano pomogli da se sredi.

Među njima je i proročica Kleopatra, koja je donirala čak 100.000 eura. Esma je imovinu, uključujući i kuću u kojoj su muzej i Dom humanosti i umjetnosti “Stevo i Esma Teodosijevski”, u kojoj je živjela, oporukom ostavila Makedoniji.

Esma Redžepova svu imovinu ostavila Makedoniji

Nitko joj ni spomenik nije podigao

Esma Redžepova je sa suprugom usvojila 47 sinova, a nakon njegove smrti i jednu djevojčicu. Ono što je tužno jeste da njen grob skoro nitko ne posjećuje. Sve je zapušteno, a ni godinu i po poslije njene smrti nitko joj ni spomenik nije podigao. Čak joj se i kuća u kojoj je živjela pretvorila u ruglo.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.