Simpozij ”Stopama pobijenih” osvjetljava ubojstva 66 hercegovačkih franjevaca – Jabuka.tv

Simpozij ”Stopama pobijenih” osvjetljava ubojstva 66 hercegovačkih franjevaca

Dvanaesti simpozij ”Stopama pobijenih” bit će održan u nedjelju, 18. listopada, u Franjevačkom samostanu u Širokom Brijegu.

Osvjetljavanje je to jugokomunističkog ubojstva 66 hercegovačkih franjevaca te povijesnih okolnosti u kojima se sve dogodilo. Priređivač simpozija je Vicepostulatura postupka mučeništva ”Fra Leo Petrović i 65 subraće” na čelu s fra Miljenkom Stojićem, stoji u priopćenju.

Program će započeti svetom misom u 11:00 sati koju će predvoditi fra Ante Bekavac, profesor na Katedri moralne teologije pri KBF-u u Zagrebu. Nakon svete mise u samostanskoj će dvorani biti održana sljedeća predavanja.

Povjesničar mr. don Pero Brajko govorit će o svjedocima vjere u Vrhbosanskoj nadbiskupiji tijekom Drugog svjetskog rata i komunističke Jugoslavije. Mate Kovačević, publicist, govorit će, pak, na temu Fra Radoslav Glavaš i Mile Budak – dvije književne sudbine. Mučeništvo kao znak nasljedovanja Isusa Krista, tema je dr. fra Ante Bekavca.

Dosadašnji tijek simpozija i održane radove moguće je pronaći na stranicama portala Vicepostulature pobijeni.info na kojoj će ubrzo biti postavljeni i ovi najnoviji radovi.

(www.jabuka.tv)


6 komentara

  • Vidi ovi uhljeba uvijek jedni te isti. Bože ti sačuvaj! Ugostite vi Josipovića i neće biti problema. Bitno je da se vi pokažete ko veliki domoljubi zajebali bi ćaću na oltaru. Sramota! Čudite se što se ljudi iseljavaju.

  • ”Fra Radoslav Glavaš i Mile Budak – dvije književne sudbine.” Degutantno da se jedan od ideologa ustaske drzave i NDH duznosnik Mile Budak zajedno sa kolaboracionistom i ustaskim simpatizerom Glavasom navodi uopce u istoj recenici sa nevino pobijenim zrtvama komunistickog rezima. Organizatoru ovog simpozija najbolje da daju orden Gobbelsa s obzirom kako su u stanju nakon toliko desetljeca zalupljivati i obmanjivati priglupi narod.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.