Simbol prijateljstva: Turska “Mostar busu” donirala tri autobusa

Udruga općina Republike Turske donirala je javnom poduzeću “Mostar bus” tri autobusa u vrijednosti od 300.000 KM.

Radi se o dvama gradskim autobusima i jednom minibusu koji će već od ponedjeljka biti pušteni u promet, kazao je direktor “Mostar busa” Damir Marić prilikom primopredaje autobusa koja je upriličena u petak u auto bazi ovoga poduzeća na Bišću polju u Mostaru.

Ocijenio je kako će ova donacija poboljšati sigurnost i kvalitetu prometne usluge u Mostaru. U ime građana Grada Mostara, turskoj udruzi općina i turskom konzulatu, na vrijednoj donaciji, zahvalio je mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić.

Donacija će koristiti svim Mostarcima, ali i gradskoj tvrtki da obavi sigurnu uslugu, istaknuo je Bešlić, ukazavši pritom na dobre odnose BiH i Republike Turske.

Naša država trudi se unaprijediti odnose s BiH i uvijek će podržavati njezin razvoj i stabilnost, kao i pozitivne odnose unutar te zemljei, poručila je generalna konzulica Republike Turske u Mostaru Zerrin Kandemir.

Podsjetila je kako su turske udruge i institucije dosad u BiH realizirale na tisuće projekata, i to od infrastrukturalnih ulaganja do kulturno-umjetničkih manifestacija.

Prema njezinim riječima, Turska planira i sljedeće godine realizirati projekte koji će unaprijediti kako kulturni život građana Mostara tako i ekonomsku situaciju u tom gradu.

Autobusi koji su poklonjeni predstavljaju simbol prijateljstva koje će spojiti narode Republike Turske i BiH, kazao je tajnik Udruge općina Republike Turske Hayrettin Gungor, izrazivši nadu da će donacija pomoći unaprjeđenju odnosa dviju zemalja, priopćeno je.

(www.jabuka.tv)


4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.