Sigurnosna situacija u HNŽ-u na zadovoljavajućoj razini unatoč ubojstvima

Ubojstva, samoubojstva i nasilje u Bosni i Hercegovini sve su učestaliji. Sociolozi poručuju da je sve rezultat općeg kaosa u kojem se nalazi država.

Posljedica je to i nebrige o razvoju mentalnog zdravlja svakog pojedinca u bosanskohercegovačkom društvu, smatraju psiholozi. Ipak, većina građana kaže da se osjeća sigurno, navodi BHT u svome prilogu.

Kada je riječ o ubojstvima, na području HNŽ-a u prošloj i u ovoj godini broj je ostao isti. Počinjena su tri kaznena djela ubojstva i sva tri su riješena. Iz županijskog MUP-a tvrde kako je sigurnosno stanje uredno s obzirom na kroničan nedostatak policijskih snaga.

Sigurnosna situacija u HNŽ je na zadovoljavajućoj razini, mi smo spremni adekvatno odgovoriti na sve izazove, s tim da nam nedostaje 210 službenika, što nije zanemariva brojka. Rukovodni radnici naših uprava iznađu način da uvijek bude dovoljan broj policijskih službenika kad treba razriješiti kazneno djelo, izjavio je glasnogovornik MUP-A HNŽ-a Ljudevit Marić.

Ubojstvo djevojke na području ŽZH još nije riješeno, ali sve policijske agencije rade na rasvjetljavanju slučaja. U ovoj županiji, koja je jedna od najsigurnijih, u protekle dvije godine nije bilo ubojstava. Iz tužiteljstva tvrde kako građani nemaju razloga za zabrinutost.

Statistike pokazuju da se stopa nasilnog kriminala ne povećava brojčano, međutim, načini na koji se djela čine, sve su nemilosrdniji i brutalniji, a žrtve dolaze iz različitih socijalnih i dobnih skupina. Razloga za paniku zasad nema, ali građane bi svakako umirilo kad bi uskoro bilo riješeno i ovo ubojstvo iz Ljubuškog.

(www.jabuka.tv)


11 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.