Shell se povlači iz BiH? – Jabuka.tv

Shell se povlači iz BiH?

Shell, koji je trebao istraživati moguća nalazišta nafte i plina u BiH, se prema najavi medija povlači iz BiH.

Svjetski naftni gigant Shell koji je s Vladom FBiH 2011. godine potpisao Memorandum o suradnji s namjerom da dobije koncesiju za istraživanje nafte i plina u Bosni i Hercegovini, prema neslužbenim informacijama, mogao bi se povući iz cijele priče, piše Dnevni avaz.

Naime, predstavnici federalnih ministarstava financija, energije, rudarstva i industrije, kao i Zavoda za geologiju FBiH, prije nekoliko dana održali su sastanak s predstavnicima ove kompanije na kojem je, navodno, spomenuto da bi Shell mogao raskinuti ovaj memorandum.

Tajnik Ministarstva energije, rudarstva i industrije Stipo Buljan u izjavi za Avaz nije želio ni potvrditi ni demantirati ovu informaciju, dodavši da je takav dogovor “sve dok ne dođe dopis iz Haaga”.

Dodao je da nema ništa sporno kada je u pitanju istraživanje nafte i koncesija u FBiH, ali je, ipak, bio slikovit u sljedećoj izjavi: ”Mogu nastati problemi. Vlada se o nekim stvarima također mora odrediti”.

Ministrica financija Jelku Milićević i direktor Zavoda za geologiju Hazim Hrvatović se nisu u medijima izjašnjavali o ovoj mogućnosti.

Iz Zavoda su ranije potvrdili da bi do kraja ove godine trebao biti potpisan ugovor o koncesiji za istraživanje i eksploataciju nafte i plina sa Shellom, a da bi već početkom sljedeće godine trebala krenuti i prva istraživanja.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.