Severina zbog nametljivog ponašanja ide na sud

Zagrebački Općinski kazneni sud potvrdio je optužnicu, ali još nije zakazao početak suđenja pjevačici Severini Vučković zbog nametljivog ponašanja koje je kod bivše ravnateljice Poliklinike za zaštitu djece i mladih Gordane Buljan Flander izazvalo tjeskobu i uznemirenost.

Optužnica zagrebačkog Općinskog državnog odvjetništva je potvrđena na sjednici optužnog vijeća suda u rujnu prošle godine, a prvo ročište još nije zakazano, doznaje 24 sata.

Zatvor do jedne godine

Kazneni zakon za nametljivo ponašanje predviđa kaznu zatvora do jedne godine. Tužiteljstvo je u svibnju 2022. izvijestilo da je podnijelo optužnicu protiv Severine Vučković zbog dva kaznena djela nametljivog ponašanja.

Tužiteljstvo je, ne navodeći identitet niti precizirajući detalje optužnice, izvijestilo kako se optužnicom tereti pjevačicu da je počinila navedena kaznena djela na štetu 59-godišnjakinje i 65-godišnjakinje.

Riječ je o slučaju kada je je Severina Vučković uputila Ljiljani Klinger, ravnateljici zagrebačke osnovne škole koju pohađa njezin sin, SMS poruku s uvredljivim sadržajem u kojoj je pjevačica nadodala kako bi je zadavila rukama.

Mediji su ranije izvijestili da je Klinger prijavila Vučković za prijetnje no ta je prijava kasnije odbačena.

Severina optužila 22 ljudi

Pjevačica je kasnije priznala da je uputila poruku ravnateljici te da je reagirala kao majka kako bi zaštitila svojeg sina u jeku borbe za skrbništvo nad djetetom koju je vodila sa svojim bivšim partnerom Milanom Popovićem.

Zbog nametljivog sadržaja pjevačicu je prijavila i bivša ravnateljica Poliklinike za zaštitu djece i mladeži grada Zagreba Gordana Buljan Flander i to nakon što je Severina Vučković u intervjuu optužila ukupno 22 ljudi da su udruženi u mrežu koja joj je otežala postupak dobivanja skrbništva nad sinom.

Severina Vučković je uzvratila kaznenim prijavama protiv Klinger i Buljan Flander.

Visoki kazneni sud je u međuvremenu potvrdio oslobađajuću presudu zagrebačkog Županijskog suda Gzimu Redžepiju, suradniku bivšeg gradonačelnika Milana Bandića, koji je bio optužen da je trgovao utjecajem radi izmjene sudske odluke o roditeljskoj skrbi i uzdržavanju sina Severine Vučković i srpskog poduzetnika Milana Popovića.

Redžepi je bio optužen da je, nakon što je u tom postupku sud imenovao dvojicu vještaka za provođenje multidisciplinarnog psihijatrijsko-psihologijskog vještačenja radi odlučivanja s kojim će roditeljem maloljetno dijete stanovati, tijekom provođenja vještačenja inicirao sastanak s jednim od imenovanih vještaka.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.