Šesti osumnjičenik: U akciji “Gastarbajter” pritvoren i Širokobriježanin

Sudac za prethodni postupak Županijskog suda u Širokom Brijegu odredio je jednomjesečni pritvor i za šestog osumnjičenog iz akcije ”Gastarbajter” I.K. iz Širokog Brijega, potvrđeno je za portal Jabuka.tv iz Županijskoga tužiteljstva ŽZH.

Pritvor je određen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, kao i zbog opasnosti da bi puštanjem na slobodu nastavio činiti predmetna kaznena djela. Naime, I.K. se sumnjiči da je postao član organizirane skupine, zajedno sa T.I., I.A. i J.P., koju je organizirao Ž.M. u cilju počinjenja kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojne droge, izjavio je za portal Jabuka.tv Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose s javnošću Županijskoga tužiteljstva Županije Zapadnohercegovačke.

Određen pritvor petorici Ljubušaka iz akcije “Gastarbajter”

Svih šest osumnjičenih u akciji ”Gastabajter” nalaze se u pritvoru. Riječ je o pet osoba s područja Ljubuškoga  Ž.M., T.I., I.A., J.P. i T.P. kojima je jednomjesečni pritvor određen u nedjelju te gore spomenuti Širokobriježanin kojemu je pritvor određen u ponedjeljak, dodao je Aničić za portal Jabuka.tv.

(www.jabuka.tv)