Određen pritvor petorici Ljubušaka iz akcije “Gastarbajter”

Sudac za prethodni postupak Županijskog suda u Širokom Brijegu odredio je jednomjesečni pritvor za petoricu osumnjičenika koji su privedeni u akciji „Gastarbajter“, potvrđeno je za portal Jabuka.tv.

Prihvaćeni su svi obrazloženi razlozi Županijskog tužiteljstva u Širokom Brijegu, te je pritvor za osumnjičenike Ž.M., T.I., I.A. i J.P. određen zbog opasnosti utjecaja na svjedoke i da bi mogli ponoviti kazneno djelo.

U odnosu na T.P. pritvor je određen zbog opasnosti da će utjecati na svjedoke.

Nakon što je jučer osumnjičeni I.K. lišen slobode, danas je u svojstvu osumnjičenika ispitan u prostorija Županijskog tužiteljstva. I.K. se sumnjiči da je postao član organizirane grupe koju je organizirao Ž.M., u cilju počinjenja kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojne droge, izjavio je za portal Jabuka.tv viši stručni suradnik i službenik za odnose sa javnosti ŽT ŽZH, Josip Aničić.

Županijsko tužiteljstvo će zatražiti određivanje pritvora i za šestog osumnjičenika I.K., o čemu će kao i u prethodnom slučaju odlučivati Županijski sud u Širokom Brijegu.

(www.jabuka.tv)