Šesti Mostarski polumaraton okupit će 650 natjecatelja

Šesto izdanje Mostarskog polumaratona održat će se u subotu, 19. ožujka, u sklopu Mostar Run Weekenda.

Mostar Run Weekend održava se svake godine u organizaciji udruge “Zdrav život – KINEZIS” i svojim programskim sadržajima istovremeno obuhvaća područja sporta, edukacije, turizma i kulture te se na taj način ističe kao interdisciplinaran i društveno odgovoran projekt.

Podršku organizatorima dao je i Grad Mostar na čelu s gradonačelnikom Mariom Kordićem.

Kao gradonačelnik sretan sam da se jedna ovakva manifestacija odvija u Mostaru, s naše strane će imati veliku podršku, kao što smo rekli i na radnom sastanku. Ove godine idemo korak dalje s nadom da ćemo napraviti od ovoga jednu veliku regionalnu manifestaciju, rekao je Kordić na konferenciji za novinare.

Predsjednik Organizacijskog odbora “Mostar Run Weekenda” Franjo Lovrić istaknuo je da ove godine na Mostarski polumaraton stižu trkači iz 21 države.

Imamo 650 registriranih natjecatelja iz 21 zemlje svijeta, od kojih je 10 posto profesionalnih atletičara, većinom iz regije, a ostalo su rekreativci što nas posebno veseli. Ove godine bit će tu natjecatelja koji su nastupali na olimpijadama, imamo prošlogodišnje pobjednike, pobjednika prvog polumaratona, a ljudi se vraćaju jer su osjetili tu pozitivnost i to nam daje snagu i vjeru da smo na pravom putu, rekao je Lovrić.

Trasa polumaratona ide preko sedam mostova, kroz gradske parkove, pored Gimnazije, a završava kod Mepas Malla. Dionica je osmišljena s namjerom da se predstave sve ljepote i znamenitosti Mostara.

Ovo je jedan vid sportskog turizma koji se ubrzano razvija u Europi i svijetu, a siguran sam da i BiH ima što ponuditi, kazao je Lovrić.

Osim polumaratona drugu godinu za redom tračat će se i humanitarna utrka na dionici dugoj četiri kilometra.

Na humanitarnu utrku građana smo posebno ponosni, a veseli nas brojka od 820 registriranih natjecatelja. Od tih 820 natjecatelja, 80 posto je iz grada Mostara i Hercegovine, dakle naši lokalni ljudi, a posebno smo radosni što će sudjelovati i cijele obitelji. Na tome želimo graditi budućnost Mostarskog polumaratona, da ti trkači koji sada na humanitarnoj utrci trče 4 kilometra u budućnosti trče 21 kilometar. Time se razvija pozitivan duh, a pomoći ćemo i humanitarnoj udruzi “Minores”, naglasio je Lovrić.

Predsjednica “Minoresa”, organizacije za pomoć beskućnicima, socijalno ugroženim osobama i mladima, Nina Škoro, pozvala je Mostarke i Mostarce da u što većem broju podrže ovu manifestaciju.

Zahvalila bih svima uime članova “Minoresa” što su prepoznali naš rad i doprinos. Ovo je prilika da ukažemo na sve one ljude koji trebaju našu pomoć na bilo koji način, da stanemo i da se osvrnemo oko sebe i pogledamo možemo li kome pomoći. Ove godine obilježavamo desetu godišnjicu djelovanja i veseli nas veliki broj prijavljenih trkača koji nam i na ovaj način iskazuju podršku i daju nam motiv za daljnje djelovanje, poručila je Škoro, prenosi Fena.

Pomoćnik zapovjednika Policijske stanice Mostar-Centar Asim Brajević pozvao je građane Mostara da u subotu poštuju odluke i naredbe o zabrani prometa pojedinim dijelovima grada koji će biti na snazi do završetka utrke.

Mostarski polumaraton starta u subotu, u 8:30 sati na mostu Vojno u Potocima, a humanitarna utrka u 9 sati u Ulici kardinala Stepinca u Mostaru.

Mostar Run Weekend započinje dan ranije stručnom konferencijom o trčanju i promocijom knjige “Trail za sve – trčanje u prirodi” na kojoj će sudjelovati zamjenik predsjednice Međunarodne trail organizacije Alen Paliska, liječnik Hrvatske ultaramaraton reprezentacije Pavao Vlahek i profesor Vladimir Miletić s beogradskog Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja.

(www.jabuka.tv | Foto: Fena)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.