Šest znanstveno provjerenih načina kako ostaviti sjajan prvi dojam

Svi smo se našli u situacijama u kojima smo sjedili ispred osobe koju cijenimo i polako počinjemo osjećati anksioznost, jer ne želimo reći nešto pogrešno ili napraviti nešto neprikladno. Iako ta činjenica nije nimalo laskava, potrebno je svega nekoliko minuta kako bi osoba dobila pozitivan ili negativan dojam o vama, piše Manager.ba.

Ako želite biti sigurni da na sljedećem sastanku, intervjuu ili izlasku pri prvom upoznavanju pokazujete ono najbolje od vašega karaktera, ovo je par provjerenih i znanstveno dokazanih koraka koji će vam u tome pomoći.

1. Nemojte gubiti vrijeme

Kako biste uistinu ostavili sjajan prvi dojam, imate svega par minuta da impresionirate druge. Iskoristite to vrijeme najbolje što možete i svakako primijenite neki od savjeta navedenih dolje.

2. Samouvjereno se rukujte

Ukoliko prirodno nemate razvijen čvrst stisak ljude, vježbajte to s prijateljima.
Dokazano je da čvrst stisak ruke utječe na kreiranje pozitivnoga stava o vama, smanjuje mogućnost nesporazuma i daje poticaj daljnjoj komunikaciji.

3. Pustite drugu stranu da prva priča

Naime, osim samopouzdanja, povjerenje je druga bitna komponenta razvitka odnosa i kreiranja pozitivne slike. Ako želite pokazati drugoj strani razumijevanje, pustite je da prva priča. Tako nećete ostaviti previše dominantan dojam i stvorit će se toplo okruženje.

4. Uspostavite kontakt očima

Kontakt očima također je jako važan. Gledajte drugu osobu u oči dok razgovarate s njom.

5. Pazite na impresije na licu

Osmijeh je već prepoznat kao alat s kojim možete razoružati i najozbiljnije osobe. Pazite da tijekom razgovora ne podižete obrvu, kolutate očima ili se previše smijete. Ostavite topao i prijateljski dojam.

6. Pazite na ton glasa

U prvih par minuta, drhtavost vašega glasa ili glasno dovikivanje mogu ostaviti snažan dojam. Pazite da pričate polako i razgovijetno.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.