Šest navika vezanih uz Google koje je dobro usvojiti – Jabuka.tv

Šest navika vezanih uz Google koje je dobro usvojiti

Div iz Mountain Viewa nudi više raznovrsnih alata i značajki koje vam mogu olakšati život i rad svaki dan Evo nekoliko trikova pomoću kojih će rad s Googleovim aplikacijama i servisima biti ugodniji, piše Tportal.hr.

1. Organizirajte vrijeme koristeći Googleov Kalendar

Mučite muku s otvarivanjem ciljeva? Prenatrpan vam je raspored? Ne znate gdje vam je dupe, a gdje glava od sastanaka, dogovora i rokova?

Googleov Kalendar je praktičan, između ostalog, zato što je lako dostupan na raznim platformama i tijesno povezan s Gmailom.

Otvorite Kalendar i zakažite sastanke, postavite podsjetnike, pozovite druge sudionike i sve obaveze pregledajte po danu, tjednu, mjesecu…

Automatizirajte obavijesti o događanjima koja se ponavljaju, odvojite vrijeme i za druge bitne stvari osim posla, poput druženja, kulturnog uzdizanja i odmora. Razne zadaće obilježite raznim bojama kako bi se lakše snašli.

2. Zaštitite svoj korisnički račun

Na Googleovim servisima kao što su Gmail, Drive, YouTube, Photos i drugi držimo sve veće dijelove naših života. Stoga nije pametno ne zaštititi korisnički račun i ne zapriječiti pristup onima koji nemaju što gurati nos u vaše stvari.

Otvorite stranicu s postavkama za korisnički račun pri Googleu. Logirajte se ako je potrebno i pogledajte koje su vam opcije na raspolaganju.

Krenite od Security Checkup, značajke koja će vam prikazati neke od najvažnijih sigurnosnih opcija vezanih uz vaš korisnički račun. Provjerite jesu li broj telefona i pričuvna adresa e-pošte i dalje aktualni, kao i je li bilo spajanja sa sumnjivih uređaja, lokacija i aplikacija  Dodajte dvostupanjsku provjeru za dodatnu razinu sigurnosti.

Otvorite Sign-in & Security pa skrolajte do Signing in to Google area. Kliknite na 2-Step Verification kako bi dodali odgovarajuću metodu.

Koristite lozinke koje nije lako pogoditi. I nemojte ih dijeliti s osobama u koje nemate povjerenja.

3. Pokažite prijateljima kako Google radi

Vi ste, moguće je, već nindža za Google. Ali bar neki od vaših prijatelja to nisu. Pomozite im. Naročito onima na društvenim mrežama koji ne guglaju ni osnovne podatke i informacije već se oslanjaju na to da će to drugi učiniti za njih.

Uputite ih na web odredište Let Me Google That For You (LMGTFY), gdje možete unijeti upit i dobiti poveznicu na kratku animaciju koja objašnjava kako koristiti Google. Potpunim početnicima možete označiti kućicu koja će uključiti “objašnjavanje interneta” i načina na koji internetske tražilice funkcioniraju.

4. Budite pristojni tijekom suradnje na Google Docsima

Google Docs nudi vrlo jednostavan i besplatan način zajedničkog rada na dokumentima online istovremeno, i to bez potrebe preuzimanja softvera. No postoje pravila lijepog ponašanja na koja treba obratiti pozornost:

  • koristite značajke za komentiranje i predlaganje uredničkih zahvata
  • budite ljubazni pri uređivanju dokumenata s drugima
  • izbjegavatke tipkati blizu dijelova teksta na kojima drugi rade
  • nemojte dodavati hrpu praznih linija bez stvarne potrebe
  • ako se spremate unijeti promjenu koja će se odraziti i na ostale urednike, obavijestite ih koristeći ugrađeni chat
  • pazite s kime i kako dijelite dokumente

5. Koristite značajku vremenskih zona u Googleovom Kalendaru

Po početnim postavkama, kad god stvarate novo događanje vrijeme u njemu će biti iskazano u vašoj vremenskoj zoni, a svi pozvani će vidjeti o kojem je dobu dana riječ u njihovoj.

Kako bi promijenili vremensku zonu za sve vaše kalendare, otvorite Google Kalendar, kliknite na sličicu zupčanika i odaberite Settings. Potražite Your current time zone i promijenite u onu koju trebate.

Možete kliknuti i na Show an additional time zone kako bi imali predodžbu koliko je sati kod vaših suradnika. Dodajte koordinirano svjetsko vrijeme (UTC) tako što ćete označiti kućicu uz Display all time zones.

6) Postanite nindža za Gmail

Na e-poštu ne trebate trošiti dragocjeno vrijeme. Filtrirajte neželjene e-mailove, otkažite pretplatu na newslettere koje uopće ni ne otvorite. Prebacite zadaće i sastanke na druge aplikacije, piše Make Use Of.

(www.jabuka.tv)

 


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.