Šešelju će suditi sudovi u Srbiji

Mehanizam u Hagu dozvolio je da predsjedniku Srpske radikalne stranke Vojislavu Šešelju i njegovim suradnicima sude sudovi u Srbiji.

Šešelj je za Tanjug rekao da je radikalima stigla ta haška odluka, ali da još ništa nisu dobili od domaćeg suda.

Protiv predsjednika radikala Vojislava Šešelja i petoro njegovih suradnika podnesena je optužnica u Haagu zbog nepoštovanja suda.

Šešelj je 2018. osuđen na 10 godina zatvora zbog poticanja progona, deportacije i prisilnog raseljavanja i premještanja Hrvata u Hrtkovcima, gdje je 1992. održao govor. Kaznu je odslužio tijekom boravka u haškom pritvoru od 2003. do 2014, prenosi Srna.

(www.jabuka.tv)

13 komentara

 • Kada se posrbi Hrvat, ovako nesto postane, kao ovi na slici. Pa i Dodik ima Hrvatska krvna zrnca. Novak takoder. Hrvati su cudo od naroda. Ili se smrtno mrze, ili vicno vole.

 • Strahomire prestani se preseravat jer ili si totalno glup ili si zatucani šonjo pa koristiš uporno te riječi tipa ” vičan” itd ne znajući da u kontekstu te tvoje smiješne rečenice mijenja sam smisao..
  “Vičan ” bi trebalo značiti da je netko vješt u nečemu,da poznaje nešto,da je sposoban..
  A ti tu riječ koristiš kao vremensku odrednicu..
  Već sam ti jednom napisao da se držiš krampa ili ti ga mašlina mani se pisanije molimo te.

  • Šta se ti sramiš ikavice, govora svojih starih. Evo ti malo i vrhunske poezije na tom našem lipom ercegovačkim jeziku 🙂
   “Ja umrit ću. Brig se neće maći, ta plava skamenjena vičnost.”

 • Šešelj je obično govno što žestoko konzumira pivu i treba budalu pustiti da u miru pije što može više pada ga ta piva ukoka. Da mogu naložio bi damu sude šiptari na kosovu. Neznam štose piše uopće o ovom izrodu koji je izdo svoje hrvatske korijene , njegova bagra su jedini šešelji koji su prešli na pravoslavlje a svi ostali su ostali vjerni svojoj vjeri i korijenima.

 • Svatko ima samo svoja krvna zrnca…..a ne neka od neke nacije !

  Sa tim zrncima manipuliraju i trače samo oni koji nemaju niŝta drugo argumentirano i pametno za reći.

 • koliko je samo komunističkog odgoja ostalo u nama Hrvatima….tako da je nam Ŝeŝelj toliko mrzak zato ŝto se nazivao Četnikom.
  Da je Ŝeŝelj sebe nazivao Partizanom onda nama Hrvatima nebi bio tako mrzak.

 • Da je Ŝeŝelj partizan a ne četnik kako se sam naziva …onda bi po komunističkom odgoju za nas htvate bio kao dobar i pozitivan.
  Ŝto je uradila duga komunistička diktatura s nama.

 • Tko je ono u Sarajevu u stanu D. Bjelice slavoi netko rodendan ispod znaka koji su imali Narod Gurke neka svastika. Ima tu puno napisati, nemam kada više.

 • Seselj je hrvat koliko god ga to boljelo , mislim da ga ta cinjenica izjeda zato oce da bude veci cetnik od cika draze. podsvjesno ipak zna da ima hrvatske korijene i taj dusevni disbalans ce ga unistiti. zivio on 100 godina

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.