Seksi, ali opasno: Liječnici upozoravaju na štetnost tangica

Mnoge žene za donje rublje biraju tange jer se u njima osjećaju seksi, ali i na taj način izbjegavaju ocrtavanja ruba “običnih” gaćica na uskoj odjeći. No, liječnici ne prestaju upozoravati na štetnost nošenja tangica.

Žene koje često nose tange podložnije su infekcijama i raznim bakterijskim oboljenjima. Najveća prijetnja je zaraza Escherichiom Coli, koja uobičajeno u našem organizmu boravi u debelom crijevu. Nošenje tanga gaćica često negativno utječe na prirodnu floru rodnice i intimno zdravlje, prenosi Vecernji.ba.

PH vrijednost u vagini za vrijeme menstruacije se mijenja i to je područje podložnije infekcijama u vrijeme menstruacije. Tada je potrebna posebna njega te bi svakako trebalo izbjegavati nošenje tangi, poručuju ginekolozi.

Žene nerijetko imaju rane na koži oko stidnice i rektuma uzrokovane čestim nošenjem tangi. Uski dio tkanine tangi naslonjen je na anus za vrijeme nošenja i lako će pokupiti bakterije i neugodne mirise nakon nekoliko sati nošenja, ali i moguće prenijeti ih na hlače koje nosite poviše. Stručnjaci savjetuju ženama da se suzdrže od nošenja tangi ako imaju blaže oblike inkontinencije, ako vole nositi dnevne uloške i imaju seksualne odnose bez zaštite.

(www.jabuka.tv)


7 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.