Šeks: Mesić je najveći krivac za presudu, a i smrt generala Praljka

Bivši predsjednik Hrvatskoga sabora i pročelnik Savjetodavnoga vijeća HDZ-a Vladimir Šeks izjavio je u četvrtak da je general Slobodan Praljak svojim “moralnim činom pokazao svu apsurdnost i besmislenost jedne nerazumne presude Haaškoga suda”, koji je jučerašnjom odlukom doživio sramotan kraj, a da Vlada priprema političke i pravne mehanizme kojima će se pokušati oboriti bitni dijelovi jučerašnje presude.

Na predstavljanju dvaju svezaka svoje knjige “Državni udar” Šeks je u Osijeku kazao kako je tema ove knjige obrana prvoga hrvatskoga predsjednika Franje Tuđmana i njegove politike prema BiH, upozorivši kako su jučerašnjom presudom u Haagu u udruženi zločinački pothvat uključeni ne samo predsjednik Tuđman, ministar obrane Gojko Šušak, načelnik Glavnoga stožera Janko Bobetko, već i RH, koja je, prema mišljenju toga Suda, djelovala u okviru zločinačkoga pothvata.

Ova knjiga je obrana hrvatske državne politike 90-ih godina i pokazuje da nije postojao nikakav udruženi zločinački pothvat, da je Hrvatska republika Herceg-Bosna bila legalna i legitimna institucija, koja je bila štit obrane hrvatskoga naroda. Ova knjiga predstavlja i osudu svih onih koji su doprinijeli pribijanju Hrvatske na stup srama, u prvom redu bivšega hrvatskoga predsjednika Stjepana Mesića, koji je jedan od najodgovornijih za donošenje ovakve presude, a na posredan način, odgovoran je i za smrt generala Praljka, ustvrdio je Šeks.

Ističe kako su u knjizi predstavljena razna stajališta brojnih povjesničara, političara i državnika, koji svjedoče da su argumenti Haaškoga suda krajnje nevjerodostojni i neuvjerljivi.

“Ovo je kraj Haaškoga suda, ali jedan sramotan kraj”, poručio je Šeks.

Govoreći o mehanizmima koji su Vladi na raspolaganju u pokušaju osporavanja jučerašnje presude Šeks ističe kako su Vladi na raspolaganju mehanizmi pravne i političke naravi, kojima će se pokušati oboriti bitni dijelovi jučerašnje presude, posebice dio kojim je hrvatski državni vrh iz 90-ih godina prokazan kao dio udruženoga zločinačkoga pothvata.

“To se mora nastojati oboriti svim silama. Neće Haaški sud pisati povijest. Ne treba smetnuti s uma da ovo nije kraj”, istaknuo je Šeks.

(Hina)


18 komentara

  • Ovaj isti sudija je generala Gotovinu oslobodio i tad smo ga dizali u nebesa. Nije ovo sramota Haškog suda već naše nesposobne vlasti. Ako muslimani mogu poništiti dokaze svjedoka na suđenju oriću zašto niko od naše bande na vlasti nije mogao za naše generale.

  • Gle tko se javlja Vlado Šeks ex doušnik UDBA-e koji je i druge vrbovao da to postanu. Mesića NE VOLIM NITI POŠTIVAM jer je obećao kada je postao 1. put presjednik, tada je obećo poništit kriminalnu pretvorbu. Ipak svaka mu čast jer je pomogao spasiti Tihomira Blaškića koji je bio osuđen na 45 godina zatvora zbog adz politike. Mesić ga je spasio. Ostalo Mesić ocjena Nula.

  • Našim Hrvatima ovih 25 god. je bitno koliko stanova vikendica poslovni prostora auta koliko putovanja su uspjeli ukrasti od svog naroda a za izbore pričaju o velikoj ljubavi svog naroda.Sve ih treba uhapsiti i lustracija pod hitno.

  • Pustite sud i hag treba narod jebat u glavu koi iz izbore u izbore bira iste lopove. E neka su vam djecu iselili nikad se vise doma ne vratili a zivi i zdravi i uspljesni bili. Nek vas je stam sta ste svojoj djeci ucinili lopove glasate da vas kardu indjecu iseljavaju. Pa HDZ je zlocin i svi pratri zupnici koi nagovaraju narod da za njih glasaju. Odgovarat ce te za zlodjela koja cinite napacenom narodu. HDZ je vise unistiolo i raselio u par godina vise od komunista za njihova postojanja. Kraljevica i sve podanike koi sluze sotoni iz hdza pocev od upravnika doma zdravlja pa zavrsavajuci na komunalonom treba javna osuda i lustracija svih hdzenjara dto nam zlo ucinise. A debelog prasca kraljevica janjojedca treba nazderavat janjcima ali stondalje od politike. Jer on nije sposoban nizasto osim janjca oglodjat.

    • Mozda si i ti hdz pa gledas sta narod misli i oces da laju i ip adresa pa viditeko sta misli.proziran pokusaj iskusavanja xyz..ti si mali spijun.Meni bas ok i vlast i gradonacelnik.Ko bi svitu ugodio nije se jos rodio

  • Tako je XYZ! Zakon o obaveznoj suradnji sa sudom u Hagu su izglasali i proglasili HDZ-ci još u toku rata. Imali su većinu u Saboru i o svemu su odlučivali isto kao i o zakonu o privatizaciji. Treba tužiti sve HDZ-njuške za izdaju i kriminalnu privatizaciju. Kako su bezobrazni hdz-ci. Svoja šporka (prljava) posla idu drugima na leđa svaliti. Mesić je tada već davno bio izašao iz hdz bagre kada se donio zakon o suradnji sa Hagom. Stidite se svete zemlje Hrvatske hdz licemjeri pokvareni obojani svim bojama pjuc.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.