Šef šalicom kave testira koga zaposliti, to je najvažniji detalj

Trent Innes, direktor tvrtke Xero Australia, uvijek se pobrine da kandidati za posao dobiju šalicu vrućeg napitka ili čašu vode kada dođu na razgovor za posao.

Uvijek ću vas odvesti u jednu od naših kuhinja i na neki način ćete uvijek iz nje izaći sa pićem. Tada se vratimo, obavimo razgovor, a jedna od stvari na koju uvijek pazim na kraju je hoće li kandidat odnijeti praznu šalicu natrag u kuhinju, ispričao je pa dodao:

Možete razviti vještine, steći znanje i iskustvo, ali doista se sve svodi na stav o kojemu puno pričamo, a to je “operi svoju šalicu za kavu”.

Oni koji ponude da šalicu vrate u kuhinju, imaju velike šanse da će dobiti posao. Trent kaže da će svatko tko dođe u njihovu tvrtku vidjeti koliko su im kuhinje čiste i blistave. Pojašnjava da je taj mali test koji provodi nad kandidatima samo detalj koji pokazuje hoće li se netko uklopiti u njihovu tvrtku ili neće, prenosi 24sata.

Većina ljudi koja dođe na razgovor ponudi se da odnese šalicu u kuhinju. Nikada im ne kažem da je zaista odnesu, već me samo zanima hoće li se ponuditi, pojasnio je.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.