Šef Airbnba postaje digitalni nomad

Izvršni direktor Airbnba, Brian Chesky, vjeruje kako je pandemija omogućila najveću promjenu vezanu uz putovanja još od početka komercijalnih letova.

Pri tome, naravno, misli na udaljeni rad te su brojni zaposlenici svoje urede zamijenili ne samo s uredima u svojim kućama, već su se mnogi preselili u nove gradove i države odakle sada rade, a neki su odlučili krenuti putevima digitalnih nomada i konstantno mijenjati lokaciju s koje žive i rade.

Tim putem sada će krenuti i sam Chesky koji je putem Twittera najavio da ovog tjedna počinje “živjeti na Airbnbu”. Svakih nekoliko tjedana mijenjat će grad u kojem će živjeti i raditi, a naravno, taj će smještaj pronaći na Airbnbu.

Vjeruje kako će mu to iskustvo biti zabavno, ali i moglo bi pomoći poboljšati iskustvo svim korisnicima te platforme za traženje smještaja.

S pandemijom je značajno porastao dugoročni najam te je u razdoblju od srpnja do rujna prošle godine oko 20 posto korisnika smještaj rezerviralo na vrijeme od jednog mjesec ili dulje, dok se skoro polovica rezervacija odnosila na smještaj u trajanju od najmanje tjedan dana. Prošle je godine oko 100 tisuća gostiju boravilo u istom smještaju putem Airbnba tri mjeseca ili duže i sve spomenute brojke puno su veće u odnosu na razdoblje prije pandemije kada je boravak gostiju na istom mjestu bio puno kraći.

Chesky vjeruje kako će se takve brojke nastaviti i tijekom ove godine. Posebno je spomenuo i digitalne nomade koji će također svoj smještaj često tražiti putem Airbnba, a za koje će se brojne države boriti i pokušati ih privući, prenosi Zimo.

U tom smjeru ide i politika Airbnba koji je zaposlenicima omogućio fleksibilnost tako da će svi oni koji to žele, moći dugotrajno raditi iz kuće ili s kojeg god mjesta na svijetu žele.

(www.jabuka.tv | Foto: Wallpaper)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.