Sedmeročlana obitelj otrovala se paprikama i lubenicom

Sedam osoba jučer u popodnevnim satima smješteno je na Kliniku za infektivne bolesti Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS), a, kako je navedeno iz ove bolnice, sumnja se na trovanje hranom.

Njihovo zdravstveno stanje je stabilno. Prema informacijama do kojih je došao Avaz, svi pacijenti javili su se sa želučanim tegobama. Doznaje se i da su tog dana jeli kućnu hranu.

Medicinska pomoć

Prema svim simptomima, u pitanju je trovanje hranom, ali još ispitujemo. S obzirom na to da su pacijenti jeli prethodnih dana i u gradu, istraga će ići i šire. Riječ je o tinejdžerima, koji su jeli punjene paprike i lubenicu, tvrdi Avazov izvor iz KCUS-a.

Kako je potvrđeno, Zavod za javno zdravstvo SŽ s prijemom pacijenata u KCUS upoznao je i Inspektorat sanitarne, zdravstvene, farmaceutske i inspekcije za hranu.

Pojačan nadzor

Obaviješteni smo da je sedam članova jedne obitelji zatražilo medicinsku pomoć na Infektivnoj klinici KCUS-a, radi simptoma intoksikacije hranom. U ovim trenucima ne možemo govoriti o eventualnom uzroku zaraze, kazali su iz Županijske uprave za inspekcijske poslove.

Navode da Inspektorat tokom ljetnih mjeseci provodi pojačan sanitarno-inspekcijski nadzor u ugostiteljskim objektima, slastičarnicama i objektima brze hrane u KS, koji prometuju lako kvarljivim namirnicama.

Pune ruke posla

Da su lječnici na Infektivnoj klinici KCUS-a imali pune ruke posla, uvjerili smo se i sami.

Lječničku pomoć potražio je i velik broj djece, koja su napunila hodnike ove bolnice, a sve zbog osipa po tijelu te i morbila, koje još haraju u Sarajevskoj županiji.

Od siječnja do 12. srpnja zabilježene su 854 osobe zaražene morbilima.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.