Sedmero mrtvih u pucnjavi u crkvi Jehovinih svjedoka u Njemačkoj

Nepoznati počinitelj ubio je hicima iz vatrenog oružja najmanje sedam, a ranio više osoba u dvorani Jehovinih svjedoka u Hamburgu, javljaju njemački mediji u četvrtak navečer.

Prema prvim informacijama oko 21:00 sat jedan ili više počinitelja otvorio je vatru u dvorani u hamburškoj četvrti Alsterdorf. Tom prilikom je ubijeno najmanje sedam osoba, a više ih je ranjeno od kojih nekoliko teže.

Hamburška policija napad na crkvu Jehovinih svjedoka u kojoj je ubijeno sedmero ljudi smatra izoliranim incidentom, objavila je agencija dpa pozivajući se na sigurnosne izvore.

Nema naznaka da je počinitelj pokolja u bijegu i mogao bi biti među mrtvima, objavio je Bild pozivajući se na policijske izvore.

Motivi napada zasad su nepoznati.

Policija je pozvala građene putem aplikacije za uzbunjivanja da se sklone na sigurno i ne izlaze iz svojih kuća toliko dugo dok su počinitelj ili počinitelji u bijegu.

Potražite sklonište što je brže moguće, stoji u poruci. Policija je priopćila kako za sada ne raspolažu informacijama o počiniteljima niti o mogućem motivu.

Istodobno su građani pozvani da preko društvenih mreža ne šire netočne informacije.

Policija poziva stanovnike neka “telefoniraju samo u slučaju krajnje nužde, kako ne bi opteretili mrežu”.

(www.jabuka.tv)