Sedam najboljih vrsta poljubaca koje obožavaju svi parovi

Jeste li znali da ljubljenje ima svoju znanstvenu disciplinu, a zove se filematologija? U blagdansko vrijeme čestitarski poljubac u obraz najčešći je oblik pozdrava i pokazivanja naklonosti među članovima obitelji i prijateljima. Ljubavni parovi, pak, prepuštaju se ovim vrstama poljubaca:

1. Francuski poljubac

Ova vrsta poljupca otvorenih usana obuhvaća istraživanje usta partnera uz pomoć jezika, a smatra se najpopularnijim izborom među ljubavnicima. Najbolji francuski poljupci započinju polagano te jačaju na intenzitetu i tempu s porastom uzbuđenja među partnerima. Svoju slavu zahvaljuju i poznatim filmskim spektaklima u kojima se glavni likovi ljube strastveno – upravo na francuski način.

2. Poljubac u vrat

Upotreba usana i jezika na partnerovom vratu može razbuditi osjetljive živčane završetke na tijelu primatelja ovog poljupca, ali i rasplamsati strast kod davatelja pa se nameće kao jedan od odličnih savezika uspješne predigre. Ako niste zainteresirani za “nošenje” masnica na vratu suzdržite partnera od posesivnog sisanja vaše kože na vratu.

3. Poljubac “guštera”

Ljubitelji “mokrijih” poljubaca ne mogu se zasititi ovog zaigranog poteza. Riječ je o brzinskom dodirivanju gornje usne partnera vlastitim jezikom, kao da oponašate guštera koji lovi svoj plijen. Iznenadni dodir jezika na usnici, voljenu će osobu nagonski natjerati da vam se približi cijelim tijelom i nastavi sa strastvenom izmjenom sline.

4. Anđeoski poljubac

Paperjasto dodirivanje usana, poput laganog dodira anđela, idealna je vrsta poljupca kada želite voljenoj osobi pokazati svoju nježniju stranu. Anđeoski poljubac odličan je izbor za nježno jutarnje buđenje voljenog partnera.

5. “Jednousni” poljubac

Svojim usnama pažljivo obuhvatite samo jedniu usnu partnera – najčešće donju – nježno je potegnite, posišite ili gricnite. Ako se izvodi s dozom nježnosti i samopouzdanjem, ova vrsta senzualnog poljupca odličan je početak romantičnog zavođenja kojemu će biti iznimno teško odoljeti.

6. Leptirski poljubac

Ne morate se ljubiti samo usnama. Naprotiv, voljenu osobu možete osvojiti i nježnim dodirom trepavica o lice, kao da oponašate dodir leptirovih krila. Mekani dodir izraz je ultimativne nježnosti, ali može i zaškakljati vašeg partnera te pokrenuti salvu smijeha i zabave.

7. Eskimski poljubac

Tko se nije “ljubio” vrhom nosa? Za Eskime, lagano trljanje vrhova nosa način je na koji se pozdravljaju prijatelji, a kod nas znak je bliskosti između partnera, nježnosti i privrženosti pa ne čudi da ga svaki par želi primiti i dati. Na ovaj način često se izražava i osjećaj roditeljske ljubavi prema djeci.

(Zadovoljna.hr)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.