Sedam grešaka koje radimo na razgovoru za posao

Iako nas prvi dojam često može zavarati, na razgovoru za posao on je najbitniji.

Zato vam donosimo uvid u greške koje činimo i savjete kako ih prestati činiti tijekom razgovora za posao.

Pripremanje za razgovor može biti vrlo stresno, no važno je odraditi to dobro kako bismo se tijekom susreta s poslodavcem što lakše snašli i ostavili dobar prvi dojam.

U nastavku ćete otkriti sedam grešaka koje činimo na razgovoru za posao i tijekom pripreme za njega, ali i savjete kako ih prestati činiti i ostaviti što bolji dojam, piše Elle.hr.

Negativan govor tijela

Ozbiljni poslodavci itekako obraćaju pažnju na govor tijela. Iako vam je možda neugodno tijekom razgovora, nemojte ruke držati prekriženima i biti preozbiljni. Tako ćete odati dojam nepristupačnosti i nezainteresiranosti. Zato otvorite ramena, gestikulirajte dok razgovarate i smiješite se.

Loša priprema

Dobro se pripremite za intervju. Naučite sve o tvrtki u koju dolazite i pripremite ideje kako biste dodatno mogli pridonijeti njenom razvoju svojim znanjem i vještinama. Tako ćete ostaviti bolji dojam na poslodavca i istaknuti se od ostalih kandidata koji se obično oslanjaju samo na svoje prijašnje iskustvo.

Kasnite

Kašnjenje nikada nije dobra osobina, ni kad se nalazite s prijateljima, a još manje kad dolazite na razgovor za posao. Krenite ranije kako biste bili sigurni da vas gužve u prometu ili neki drugi faktori neće spriječiti da stignete na vrijeme.

Zaboravljate na čavrljanje

Na razgovoru za posao ne morate otvoriti svoju dušu, ali možete se potruditi s osobom koja vas intervjurira prokomentirati neku usputnu temu. Opustite se i budite svoji.

Ne objašnjavate svoje odgovore

Ako poslodavcu želite reći da ste dobar timski radnik objasnite mu i zašto. Opišite svoje posljednje iskustvo o radu s kolegom s posla i budite iskreni. Tako ćete pokazati da iza vještina koje stoje na listu papira stoje i stvarni postupci.

Odgovore ste naučili napamet

Važno je pripremiti se za razgovor, ali ne i isplanirati svaku rečenicu koju ćete reći. Ako vas osoba koja vas intervjuira “uhvati” s pitanjem koje niste očekivali teško ćete se snaći jer u vašim mentalnim skriptama neće biti odgovora, a i svaki poslodavac lako može osjetiti kada osoba nervozno recitira naučene odgovore.

Niste zainteresirani

Nakon razgovora također morate pokazati interes za rad u tvrtki u koju ste došli na razgovor. Zato pripremite posjetnicu koju ćete ostaviti nakon razgovora kako bi vam se poslodavac mogao javiti, pošaljite mail zahvale unutar 24 sata nakon razgovora, a ako ne dobijete odgovor o tome kako je razgovor prošao do obećanog roka, ponovno se javite i raspitajte.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.