Sebija Izetbegović: Oduzimanje diplome je politički montirana odluka

Nakon što je Senat Sveučilišta u Sarajevu donio Odluku kojom se oduzima akademsko zvanje magistra znanosti generalnoj direktorici KCUS-a i profesorici Medicinskog fakulteta u Sarajevu Sebiji Izetbegović, oglasila se i sama Izetbegović.

Kako je rekla Izetbegović, jedan broj sudionika sjednice Senata Sveučilišta u Sarajevu, koja je danas vanredno sazvana i održana, obavijestio ju je o današnjoj Odluci.

Povodom Odluke, koju je danas donio Senat Univerziteta, ističem da se radi o odluci koja je isključivo motivirana političkim razlozima. U samoj odluci nije dano bilo kakvo obrazloženje o dokazima i činjenicama koje su utvrđene u postupku koji je prethodno vođen, jer objektivno sagledavanje činjeničnog stanja ne bi dalo osnove za donošenje ove odluke. U indeksu koji posjedujem evidentirani su položeni predmeti, ocjene i datumi polaganja, kao i potpisi profesora za svaki položeni predmet, navela je Izetbegović.

Indeks, kako kaže, nije dala Komisiji, jer se pokazalo da su pojedini značajni dokumenti iz službenih evidencija i dosijea nestali za vrijeme trajanja postupka, iako su ranije postojali i bili evidentirani.

Osnovano sam odbila predaju originalnog indeksa, da bih izbjegla mogućnost da i indeks, koji je izuzetno značajan dokaz, bude uklonjen i eventualno uništen. Tijekom sutrašnjeg dana, odazvat ću se nalogu Suda i Sudu, odnosno Tužiteljstvu predati originalan primjerak indeksa, navodi Izetbegović.

Poništena diploma Sebije Izetbegović

Naglasila je da odluka Vanredne sjednice Senata očigledan je politički obračun, čiji su inicijatori pojedini bivši funkcioneri SDA koji su došli u konflikt sa politikom SDA, zbog svojih osobnih ambicija.

Uvjerena sam da će, u postupcima koji budu vođeni pred nadležnim sudovima, biti dokazana i utvrđena nezakonitost Odluke Senata i razotkrivena politička pozadina takvog postupka. Radi se o protupravnom aktu, čiji je isključivi cilj da me kompromitiraju u javnosti i dovedu u pitanje moju besprijekornu akademsku karijeru, zaključuje Izetbegović.

(www.jabuka.tv | Foto: Armin Durgut/Pixsell)

23 komentara

 • Ima ona diplomu samo joj je ukrali. Ovi u Zagrebu lazu… Kurjak laze, Zagrebački univerzitet isto. Sve je ona to ispomagala za 23 dana..,Treba vidjeti ima li ona srednju.?

 • Naravno treba oduzeti i svu materijalnu i svaku drugu dobit stečenu na temelju lažnih diploma i zvanja njoj i svima koji su tako radili.

  • Pojedini značajni dokumenti nestali hahhahaha ili ih nikad nije ni bilo. Mislim da je ovdje politički montirana jedino vaša diploma preuzvišena magistrice znanosti, i dabogda se svaka kupljena oduzela

 • Treba u Zenicu, zakon je bio da bi se upisao poslijediplomski studij prosjek ocjena sa studija minimum OSAM, prema pisanju nij imala, diplomu orginal što se tiče izrade vjerojatno ima samo način stjecanja je krimminalan

 • Pa ima toga u izobilju samo da se realno ispita. Ima ih iz kuće jedne po nekoliko članova. Travnik je čudo. Samo se prijaviš koja ti diploma treba.
  Pojedini već odavno uživaju mirovinu na osnovu takvih diploma. Svi to znamo da je tako samo niko ne poduzima ništa.

 • Pa moze se lako provjeriti na kuju temu, kada i pred kojom komisijom/ko joj je bio mentor/ica je obranila magistarski rad, jer nema akademske titule magistrice bez obranjenog znanstvenog rada. A svako sveuciliste ima primjerke obranjenih znanstvenih radova i dodjeljenih diploma. Sudeci po njenim optuzbama Zagrebacko sveuciliste je bas zbog nje riskiralo i unistavalo dokumentaciju i na taj nacin dovelo u pitanje svoju reputaciju, a od tog jedno sveuciliste zivi. Sad ce je jos i s pravom tuziti za krivokletstvo.

 • Kako se može tako dugo o tome raspravljati …ima ili nema pravu Diplomu. ( to se dokaže za 7 dana)
  Kao dali netko ima pravu ili krivu vozačku dozvolu.

 • Ma ne sekiraj se draga sebi. Neka nose oapir ali znanje ne mogu koliko ih ima u nas u hercegovini pa svi nam se pitaju

 • Pa Rade Bošnjak je inženjer prava i niko ga ne proziva a ukrao je nezna ni on točno cifru.Sebija tko se mača laća od mača i pogine.

 • Inzinjer prava Radeta Bosnjak na vlasti 30 godina u deveto kolino uposlio na drzavne jasle opro sto je mogo kamenoklesar a direktor.

  • Da nije kupovnih diploma koji su zaposleni u državnim institucinama, svi koji su završili redovno fakultet bi se mogli zaposliti u društvenim institucijama.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.