SDA: Prestati s politiziranjem pandemije, ujediniti sve snage – Jabuka.tv

SDA: Prestati s politiziranjem pandemije, ujediniti sve snage

Kolegij SDA poziva na smirivanje političkih tenzija, prestanak javnih prepirki i politizacije borbe protiv pandemije.

Izvanredno stanje koje je izazvala pandemija zahtjeva od svih aktera političkog i društvenog života punu odgovornost. Umjesto svađa i međusobnog optuživanja, potrebno je ujediniti sve snage, na svim razinama, priopćeno je iz SDA.

Obzirom da nabavka cjepiva mora biti organizirana s državne razine, Kolegij SDA poziva Vijeće ministara BiH da osigura sporazume za nabavku dovoljnih količina, te da koordinira i pomogne entitetima i županijskim vladama da isto to učine.

Pozivamo kadrove SDA u Vijeću ministara, Vladi Federacije i županijskim vladama da učine sve kako bi se inertni sustav pokrenuo, te da vlastitim angažmanom kompenziraju sporost i moguće opstrukcije u nabavci cjepiva. Dajemo punu podršku liječnicima i medicinskim radnicima KCUS-a i Opće bolnice, koji uz nadljudske napore i podršku građana uspijevaju držati pod kontrolom pandemiju i svladati bujanje zaraze, koje je trenutno u Sarajevu najteže u Bosni i Hercegovini. Ti ljudi zaslužuju punu podršku i pomoć, a ne bespotrebne i neutemeljene političke pritiske, optužbe i uvrede kojima su izloženi. Pružamo punu podršku ljekarima i medicinskom osoblju u svim zdravstvenim ustanovama u Bosni i Hercegovini, a građane pozivamo da im svojim odgovornim ponašanjem pomognu, navodi se u saopćenju.

Kolegij SDA poziva nadležne institucije da javnosti predoče istinite informacije o namjeni, referencama i iskustvima u upotrebi kineskih respiratora ACM 812 A.

Pozivamo policiju i nadležno tužiteljstvo da hitnom reakcijom spriječe ometanje rada KCUS-a i garantiraju sigurnost medicinskog osoblja, kako bi se spriječile fatalne posljedice po liječenje najtežih covid-pacijenata. Pozivamo nadležne istražne i pravosudne institucije da ispitaju porijeklo anonimnog pisma u kojem su iznesene neistinite tvrdnje o masovnom umiranju pacijenata na respiratorima ACM 812 A, s očitom namjerom da se izazove panika među građanima, ugrozi proces liječenja i izazove nepovjerenje u liječnike, te da protiv osoba koje stoje iza ovih laži poduzmu zakonom predviđene korake, ističe se u priopćenju za javnost Kolegija SDA.

(www.jabuka.tv)


13 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.