SDA i njihovom načelniku zasmetala božićna čestitka na ulazu u grad

SDA-ovom načelniku Bužima Mersudinu Naniću zametala je božićna i novogodišnja čestika na ulazu u ovaj grad.

Naime, pred blagdane je u Bužimu osvanuo jumbo plakat s čestitkom premijera USŽ-a Mustafe Ružnića i predsjedavajućeg Skupštine USŽ Razima Salkića.

Na običnoj čestitki je pisalo: Sretan Božić i Nova godina, prenosi Face.ba.

Međutim, načelnik Nanić to smatra provokacijom. On je objavio post na Facebooku, međutim, potom je objavu izbrisao.

Ipak, ranija objava je uslikana, evo šta je pisalo u njoj.

Kako mi se u tijeku dana javio veliki broj naših sugrađana izražavajući svoje nezadovoljstvo, u telefonskim razgovorima i na društvenim mrežama, a u povodu postavljenog jumbo plakata na samom ulazu u Viteški grad Bužim, želim informirati one malo manje upućene da je prostor za reklame iznajmljen tvrtki koja je zakupila i uredno platila svoje obaveze prema Općini Bužim. Ugovorom je definirano da provokativni i neprikladni plakati ne mogu biti postavljeni.

Objava u kojoj je Nanić izrazio nezadovoljstvo božićnom čestitkom

Smatram da su naručitelji i potpisnici istog, u ovom slučaju premijer Mustafa Ružnić i predsjedavajući Skupštine USŽ Razim Halkić, morali razmisliti o upućenoj čestitki jer valjda bi trebali znati tko im je ciljana publika. Kako je plakat doživljen kao provokacija i uvrjedljivog je karaktera za Bužimljane želim kazati da će biti uklonjen jer ne priliči ni mjestu ni vremenu. Općina će uplatiti sredstva da se isti umakne ili zamijeni drugim, napisao je načelnik Nanić.

No, kako je Nanić obrisao objavu, sramotnim priopćenjem se oglasila bužimska podržunica njegove stranke. Oni su bili još radikalniji.

Mnoge Bužimljane ovih dana zanima kome premijer Unsko-sanske županije Mustafa Ružnić i predsjedavajući Skupštine USŽ Razim Halkić čestitaju Božić u Bužimu s velikog bilboard plakata koji je postavljen u centru Bužima kod tvrtke Saniteks.

Ovo je po prvi put da se ovakav plakat postavi u Bužimu, što je izazvalo revolt mnogih građana, s obzirom na to da je Bužim čisto bošnjačka sredina i da su ovakvi plakati doživljeni kao provokacija za sve koji žive u Viteškom gradu Bužimu, kažu u priopćenju iz lokalne SDA.

Dodali su da traže da se isti plakat o trošku nalogodavaca hitno ukloni iz Bužima.

S obzirom na to da premijer županije ima dva savjetnika iz Bužima tražimo da se ispričaju svim Bužimljanima zbog ovakvog provokativnog plakata koji nema nikakvu svrhu i dodatno provociraju naše sugrađane, dodaju iz SDA.

Na kraju su rekli da smatraju da se ovakva praksa više nikad ne može i ne smije ponoviti u Bužimu.

Ako ovo dopustimo sada, iduće godine ne bi nas začudilo da u centru grada donesu slamu i jaslice, zaključuju u SDA.

Plakat je tijekom ponedjeljka navečer, prema navodima medija, uklonila skupina građana. Jedan od njih je poslao fotografiju na kojoj se vidi uklanjanje spornog plakata.

Iz policijske stanice Bužim nisu mogli potvrditi ovu informaciju.

Nemamo nikakvih informacija o tome, rečeno je u Policijskoj stanici Bužim.

(www.jabuka.tv)

7 komentara

  • Jeli to građanska država koju EU nastoji prisilno instalirat u BiH?

    Uostalom Bužim je bio čisto hrvatski i katolički grad.

  • Eto nek Čović,koalira sa svojim bratom,kao ovih dana u Livno,ma fuj đubrad tko bi sa njima više ikad progovorio,to je zaostalo više stotina godina za normalnim ljudima…..

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.