Scorseseov film o američkim Indijancima dobio velike ovacije u Cannesu

Novi film američkog redatelja Martina Scorsesea o ubojstvima u rezervatu Indijanaca u američkoj saveznoj državi Oklahomi 1920-ih godina dobio je ovacije na Filmskom festivalu u Cannesu, što je dosad najveći aplauz na festivalu.

Gromoglasni pljesak publike trajao je devet minuta, a nastavio se i nakon što su se upalila svjetla, objavio je američki časopis Variety.

Film Killers of the Flower Moon traje tri sata i 26 minuta, a glavne uloge igraju Leonardo DiCaprio i Lily Gladstone.

Ovo je bilo toliko dirljivo iskustvo, ne mislim da sam ikada doživio išta poput ovog, rekao je Scorsese nakon prikazivanja.

Novi film istražuje niz ubojstava bogatih Indijanaca iz plemena Osage, koja su se zbila u istoimenom okrugu. Također se bavi i počecima Saveznog istražnog ureda (FBI) u Sjedinjenim Američkim Državama.

Ovakve reakcije na festivalu dobar su znak za streaming platformu Apple TV+, koja je Scorseseu navodno dala budžet od 200 milijuna dolara kako bi ekranizirao popularnu knjigu istog naziva iz 2017. Gladstone, koja utjelovljuje bogatu ženu iz plemena Osage, već je počela dobivati odlične kritike, a na festivalu je morala suzdržavati suze dok je publika pljeskala.

Neki korisnici društvenih mreža već predviđaju da će biti nagrađena za svoju ulogu. Aplauz bi možda trajao i duže da Scorseseu u ruke nije dan mikrofon kako bi održao govor, u kojem se redatelj filma Dobri momci zahvalio plemenu Osage i Appleu.

Apple nam je bio sjajan, rekao je dok se prisjećao snimanja u Oklahomi. Ovo je bilo fenomenalno iskustvo, dodao je.

DiCaprio, Robert De Niro, Gladstone i Jesse Plemons, koji glume u filmu, prošetali su crvenim tepihom u Cannesu prije prikazivanja.

Killers of the Flower Moon će se u kinima početi prikazivati 20. listopada, a na Appleovoj streaming platformi će se pojaviti kasnije.

(www.jabuka.tv)

3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.