Schmidt: Integritet izbora ključan za izgradnju povjerenja u BiH

Visoki predstavnik Christian Schmidt je tijekom sudjelovanja na Sigurnosnoj konferenciji u Munchenu istaknuo ključni značaj reformskog angažmana Bosne i Hercegovine s Europskom unijom.

Schmidt je naglasio da je za BiH neophodno dati prioritet naporima u pravcu euroatlantskih integracija kako bi jačala stabilnost, sigurnost i napredak u zemlji i regionu.

Sudjelujući u radu konferencije, visoki predstavnik je sudjelovao u raspravi o unapređenju reformskih procesa u Bosni i Hercegovini.

U tom kontekstu, sastao se i s ministrima vanjskih poslova zemalja članica EU i transatlantskih partnera, visokim dužnosnicima EU i NATO-a, zapovjednikom Zapovjedništva združenih savezničkih snaga u Napulju admiralom Stuartom B. Munschom i specijalnim izaslanikom Ujedinjenog Kraljevstva za zapadni Balkan sir Stuartom Peachom.

Schmidt: Unaprjeđenje izbornog procesa prioritet broj jedan za vlasti u BiH

Angažman usmjeren na euroatlantske integracije ima ključni značaj za budućnost Bosne i Hercegovine, rekao je Schmidt.

Dodao je da je za BiH od suštinskog značaja da aktivno provodi reforme i jača svoje veze sa EU kako bi osigurala stabilnost i prosperitet za svoje građane.

Visoki predstavnik je istaknuo da je osiguranje integriteta izbora od suštinskog značaja za stvaranje stabilnog i sigurnog političkog okruženja koje pogoduje daljnjem razvoju i napretku zemlje.

Integritet izbora je temeljni faktor u izgradnji povjerenja u politički sustav. To je potrebno uskoro realizirati kako bi se unaprijeđena pravila mogla primjenjivati već tokom održavanja općinskih izbora u listopadu 2024. godine, zaključio je visoki predstavnik Christian Schmidt, priopćeno je iz OHR-a.

Dodik: Ako se Schmidt umiješa, stavljamo točku na europski put BiH

(www.jabuka.tv | Foto: Armin Durgut / Pixsell))

8 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.