Savjeti za dugotrajnije čuvanje kupaćega kostima

Pronaći savršeni kupaći kostim nije lak zadatak, a kada nađete onaj s kojim ste zadovoljni poželjno je učiniti sve kako biste mu produljili ”rok trajanja”.

Ne prebacujte mokri kupaći kostim preko štrika, ograda i drugih mjesta izloženih direktnom suncu jer ovaj postupak razvlači tkaninu kupaćega kostima, savjetuje Zadovoljna.hr.

Najbolji način da održite svoj kupaći kostim postojanim jest da ga operete s nježnim deterdžentom te posušite na ravnoj površini.

Što vam je potrebno?

Nježan deterdžent ili dječji šampon i čist suh ručnik.

Što trebate napraviti?

1. Nježno nasapunajte kupaći kostim s deterdžentom ili dječjim šamponom pa vodom isperite sav klor, znoj ili morsku vodu iz njega.

2. Položite čist kupaći kostim na ručnik na neku ravnu površinu i smotajte ga. Odmotajte ručnik i ostavite kupaći kostim da se suši.

3. Izbjegavajte izlaganje kupaćega kostima direktnim sunčevim zrakama koje mogu oštetiti tkaninu, već ga stavite na neko mjesto u hladovinu.

Zašto pali ovaj trik?

Motanje u ručniku upiti će višak tekućine iz kupaćega kostima, a sušenje na ravnoj površini spriječit će rastezanje tkanine. Najbolje je pustiti da se kupaći kostim suši na ravnoj površini kako bi zadržao svoj oblik što je dulje moguće.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

  • Ja svoj čuvam od 1989. godine, jer je to zadnja godina kada sam išao na more. Ne bi ni tada već me drugi vodili, a danas kada bih ja trebao voditi druge, ne može se, nema se, jbga.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.