Savjeti za bolje pranje: Uključiti perilicu suđa kada je sasvim puna ili poluprazna? – Jabuka.tv

Savjeti za bolje pranje: Uključiti perilicu suđa kada je sasvim puna ili poluprazna?

Pet korisnik savjeta pomoći će vam da produljite trajanje perilice.

Prva stvar na koju treba paziti je ta da perilicu uključite tek onda kada je potpuno puna.

Osim što troši puno vode, ne smijete ju pustiti da radi uzaludno iz tehničkih razloga. Dakle, nekoliko tanjura i šalica treba oprati na ruke ili pričekati da se perilica napuni.

Previše praška za pranje

Ako za pranje koristite prašak koji morate sami dozirati, budite oprezni i ne koristite ga previše. Dovoljno je staviti tek žlicu, ne mora odjeljak za prašak biti potpuno pun. S tabletama već ne možete pogriješiti.

Zamjena crijeva

Svakih pet godina trebalo bi promijeniti crijevo na perilici jer se u njima može stvoriti kamenac koji utječe na njezin rad.

Koliko muškarci sudjeluju u kućanskim poslovima?

Pranje suđa prije perilice

Prije nego stavite posuđe u perilicu, kratko ga isperite pod vodom kako biste uklonili ostatke jela, koji bi se mogli sakupljati na dnu perilice te tamo stvarati plijesan, a s vremenom i neugodne mirise.

Maknuti vosak s čaša od mirisnih svijeća

Želite sačuvati lijepu čašu u kojoj je bila svijeća jednom kada potpuno izgori? Prije nego je stavite u perilicu posuđa, obavezno uklonite sve ostatke voska.

Ako se vosak rastopi u perilici, doći će do filtera i crijeva, a tamo će se ponovno stvrdnuti. Najbolje bi bilo dobro postrugati ostatke voska te čašu napuniti kipućom vodom i ostaviti da kratko odstoji, kako bi se vosak otopio i lako očistio. Tek nakon toga možete je staviti u perilicu, piše Večernji.hr.

(www.jabuka.tv) 


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.