Savjet za skladan brak oduševio parove: Što znači pravilo “3×3”? – Jabuka.tv

Savjet za skladan brak oduševio parove: Što znači pravilo “3×3”?

Život u dvoje je jako izazovan i zahtijeva puno tolerancije, razgovora i kompromisa. Bračne krize postaju češće u onom momentu kada par dobije dijete, jer tada dolaze nove obaveze, ali i odgovornost.

Postoji jedno pravilo koje preporučuju bračni savjetnici, koje zajednički život može učiniti boljim. Riječ je o pravilu “tri puta tri”. Jedan bračni par ga je isprobao i svoje iskustvo podijelio na Kidspotu. Naveli su da su ubrzo nakon primjene postali “najmanje tri puta sretniji”.

Jedna žena je anonimno za Kidspot izjavila da su ona i njen suprug ovo pravilo prvi put isprobali kada je njen suprug zaspao dok su djeca još bila budna. Nekoliko sati nakon rasprave i nakon što su djeca otišla spavati, njen suprug je predložio da probaju ovo pravilo koje mu je jednom spomenuo prijatelj, inače bračni savjetnik.

Ova tehnika podrazumijeva da svatko od partnera tijekom tjedna ima tri sata slobodnog vremena samo za sebe. Ta tri sata mogu da se rascjepkaju i podijele na više kraćih stanki ili da se iskoriste “u komadu”, ali je cilj da ih provedete sami, radeći što god želite.

Otprilike mjesec dana se pridržavamo ovog novog pravila i šokirana sam kolika je promjena, napisala je žena na Kidspotu.

Kazala je da je to dodatno slobodno vrijeme i nju i supruga učinilo boljim roditeljima, ali, što je važnije, nestala je ogorčenost koja, poput tihe bolesti, izjeda brakove, prenosi Faktor.

Atmosfera je, dodala je, jednostavno opuštenija jer može, na primjer, u miru odgledati seriju koju voli.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.