Savez donio odluku: Publika na stadionima u Republici Srpskoj

Nogometni savez BiH dozvolio je prisustvo publike na području gdje postoji odobrenje, a ova odluka je donesena na zahtjev banjalučkog Borca.

Kako je priopćeno iz NS BiH, u petak je održana telefonska sjednica Natjecateljske komisije na kojoj je razmatrana molba koju je podnio FK Borac, a kojom se traži odobravanje odigravanja utakmica preostala dva kola Premijer lige BiH uz prisustvo publike.

Odbor za natjecanje je dao suglasnost za odigravanje utakmica Premijer lige BiH uz prisustvo publike na stadionima klubova čije se sjedište nalazi na području na kojem je od strane nadležnog kriznog stožera dozvoljeno prisustvo publike na sportskim događajima.

Uzimajući u obzir činjenicu da je epidemiološka situacija u BiH značajno poboljšana, dana 19. svibnja 2021. godine Vlada Republike Srpske, odnosno, Republički stožer za izvanredne situacije je na 86. sjednici usvojio Zaključak broj: 86-1/21, a kojim se u članu 5. dozvoljavaju natjecateljske aktivnosti sportskih organizacija i sportaša uz prisustvo publike, uz strogo pridržavanje mjera propisanih od strane JZU Institut za javno zdravstvo Republike Srpske.

Shodno prednje navedenom, Odbor za natjecanje NS BiH je razmotrio predmetnu molbu, uzeo u obzir sve činjenice i okolnosti koje se odnose na značajno i kontinuirano ublažavanje ranije propisanih mjera od strane nadležnih kriznih stožera, suglasnost Odbora za sportsku medicinu NS BiH i suglasnost Odbora za stadione i sigurnost NS BiH, te jednoglasno donosi gore navedenu odluku, navodi se u priopćenju Saveza.

(www.jabuka.tv | Foto: Vedran Ševčuk/Mondo)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.