Saudijski fond je BiH odobrio kredit od 47 milijuna

Odbor Saudijskog fonda za razvoj je Bosni i Hercegovini odobrio kredit u iznosu od 47 milijuna KM za infrastrukturne projekte.

Kreditna sredstva odobrena su za projekt “Modernizacija zdravstvenih ustanova na području Hercegovačko-neretvanske županije'” u vrijednosti 33.075.980 KM, dok će 13.568.705 KM biti odobreno za “Kapitalne projekte u Starom Gradu Sarajevo“.

Veleposlanik Kraljevine Saudijske Arabije u BiH Hani bin Abdullah Mominah je istaknuo da se radi o kreditu pod povoljnim uvjetima.

”Ovo predstavlja nastavak projekata u BiH za koje je Kraljevina Saudijska Arabija odobrila kredite i donacije, a sredstva su namijenjena svim narodima Bosne i Hercegovine bez obzira na naciju i vjeru”, naglasio je Mominah.

Imajući u vidu prijateljske odnose BiH i Kraljevine Saudijske Arabije te želju da se ti odnosi unaprijede, veleposlanik Mominah je istakao da Kraljevina želi dati svoj doprinos razvoju BiH i jačanju dobrih odnosa između dvije prijateljske države,priopćeno je iz Veleposlanstva KSA u BiH.

Podsjetio je da je Kraljevina Saudijska Arabija i do sada plasirala kredite i donacije širom Bosne i Hercegovine.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.