Saudijke će moći pratiti sport na tri stadiona od iduće godine

Saudijska Arabija će dopustiti ženama da prate sportske događaje na tri stadiona od 2018. godine, što je presedan u tom ultrakonzervativnom kraljevstvu, priopćile su vlasti.

“Počele su pripreme triju stadiona u Rijadu, Džedi i Damamu za prihvat obitelji početkom 2018.”.

Ta odluka je donesena nakon što je kraljevstvo Zaljeva nedavno počelo ublažavati ograničenja određena ženama, prenosi 24sata.hr.

U rujnu je kralj Salman najavio da će Saudijke moći upravljati automobilima od lipnja 2018. godine, što je povijesna odluka u posljednjoj zemlji na svijetu koja zabranjuje ženama da voze.

Nekoliko dana ranije, stotine Saudijki prvi put su došle na stadion Rijada na proslavu nacionalnog praznika koji je uključivao koncerte i vatromet.

Do tada, ženama nije bio dopušten pristup na stadione jer je u kraljevstvu na snazi mjera odvajanja spolova u javnim prostorima.

U Saudijskoj Arabiji žene tijekom studija ili putovanja moraju biti u pratnji i pod nadzorom muškarca iz njihove obitelji, obično oca, muža ili brata.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

  • Koja demokracija.Pa naši političari bošnjaci pojedini se bore da naše žene bošnjaka ne mogu pratiti utakmice,sudjelovati u javnom životu i bore se za šerijatske zakone…A svi znamo što su ti zakoni za žene i djecu,obitelj..

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.