Saudijci spremaju revoluciju i u tenisu

Saudijska Arabija je posljednjih godina ulaganjem ogromnih iznosa novca puno utjecala na svjetski sport.

Svjedočimo novim trendovima u nogometu i boksu, a uskoro bi mogli vidjeti revoluciju i u tenisu.

Ovog tjedna će Jeddah biti domaćin Next Gen turnira na kojem sudjeluju najbolji mladi tenisači svijeta, no to je, po svemu sudeći, samo početak.

Kako je objavio Jon Wertheim, novinar iz SAD-a, Saudijska Arabija planira uložiti velike novce u tenis i tako nanijeti težak udarac ATP-u i WTA-u, čiji bi turniri mogli pasti u potpuno drugi plan.

Naime, plan Saudijaca je kreirati suradnju s Grand Slam turnirima, ”preoteti” sve Masterse ATP i WTA Touru te im pridodati jedan vlastiti koji bi se igrao u Saudijskoj Arabiji tjedan prije Australian Opena, prvog Grand slama sezone, prenosi Klix.ba.

Tako bi Saudijci zadali nokaut ATP i WTA Touru te stvorili svoju tenisku Superligu od desetak turnira na godišnjoj razini. Grand slamovi svejedno već nisu dio ATP i WTA Toura, ali se osvojeni bodovi upisuju na njihove rang liste.

Teniski fanovi širom svijeta su zabrinuti i nezadovoljni ovakvim vijestima iz Saudijske Arabije, a pojedini traže i osnivanje neovisnog sindikata tenisača koji bi spriječio ovakvu revoluciju.

Upravo će spomenutim Next Gen turnirom u Jeddahu ovog tjedna biti okončana aktualna sezona, a hoće li biti posljednja na kakve smo navikli, ostaje viditi u sljedećim mjesecima.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.