Sattler požuruje Vijeće ministara i Predsjedništvo BiH

Šef izaslanstva EU u BiH Johan Sattler istaknuo je da je važno da Vijeće ministara i Predsjedništvo BiH brzo započnu ratifikaciju tri regionalna sporazuma o slobodnom protoku ljudi koji su potpisani u okviru Berlinskog procesa.

On je zahvalio glavnoj tajnici Vijeća za regionalnu suradnju (RCC) Majlindi Breg i njemačkom veleposlaniku Tomasu Fitchen na detaljnom izvještaju o summitu održanom u Berlinu i na sljedećim koracima u vezi sa Zajedničkim regionalnim tržištem.

Lideri država zapadnog Balkana potpisali su u četvrtak, 3. studenog, na Summitu Berlinskog procesa tri sporazuma koji će omogućiti slobodno kretanje s osobnim iskaznicama u regiji, priznavanje visokoškolskih kvalifikacija i profesionalnih kvalifikacija za doktore medicine, stomatologe i arhitekte.

Sporazume su potpisali predsjedavajući Vijeća ministara Zoran Tegeltija i premijeri Srbije Ana Brnabić, Crne Gore Dritan Abazović, Albanije Edi Rama, Sjeverne Makedonije Dimitar Kovačevski i privremenih institucija u Prištini Aljbin Kurti.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.