Sattler: Neka Mostar bude inspiracija za cijelu državu

Veleposlanik EU u BiH Johan Sattler obratio se medijima skupa s američkim veleposlanikom u BiH Ericom Nelsonom, u jeku nedjeljnih izbora u Mostaru. Kazao je kako ima tri poruke.

Sve se čini nemogućim dok se ne uradi, jedan je od najpoznatijih citata Nelsona Mandele. Tako se i za Mostar djelovalo da je nemoguće imati izbore, ali evo nas danas tu i drago mi je što sam tu. To je moja prva poruka, kazao je Sattler.

Dodao je da su svi naredni dani važni kao današnji.

Druga poruka je da je kao što je važan današnji dan, važan i sutrašnji dan, kao i 28. prosinca. To je moj poziv i apel 35 vijećnika koji će biti izabrani u Gradsko vijeće. To je moj apel njima, da se uhvate u koštac sa problemima i na konkretno djelovanje. Da se što prije formira Gradsko vijeće.

Moja treća poruka je da iskoristimo Mostar kao inspiraciju, kao zamah za cijelu BiH. Ovom prilikom pozivam sve domaće političare i one koji su odgovorni da odgovore na zahtjeve građana i onih koji žele da vide ovu zemlju na putu ka EU. To je moj poziv na konkretno djelovanje, kazao je Sattler danas u Mostaru.

Zahvalio se svima koji su učinili da se izbori održe u fer i demokratskoj atmosferi. Također, iskazao je zahvalnicu svim građanima koji su do sada izašli na izbore i ponovio poziv onima koji nisu da imaju još vremena do zatvaranja birališta.

Američki veleposlanik u BiH Eric Nelson pozdravio je održavanje izbora danas u Mostaru, te kazao da se nada još boljem odzivu do zatvaranja birališta u 19 sati.

Nadam se još boljem odzivu, pozivam građane da izađu i glasaju. Nadam se da će sve nepravilnosti eventualne biti prijavljene i da će nadležni reagirati, kazao je Nelson, prenosi N1.

Eric Nelson

Poručio je kako se nada da će građani i politički lideri sljedeću godinu iskoristiti za reforme.

Nadam se da će kako građani, tako i svi lideri nastojati da 2021. godinu iskoriste za reforme, reforme Izbornog zakona i kompletnog zakonodavstva. Želim se zahvaliti svim građanima, svim predstavnicima civilnog društva i svima koji su pomogli da imamo transparentne izbore.

(www.jabuka.tv)

 


2 komentara

  • Sattleru ne pričaj gluposti, vi ni jedan problem niste riješili u Evropi a sad bi nešto riješili u BiH. Riješite najprie Belfast pa ćemo dalje. Što se tiče Austrije, islamisti vam već okupirali Beč.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.