Sattler nasljeđuje Wigemarka na mjestu Posebnog predstavnika EU | Jabuka.tv

Sattler nasljeđuje Wigemarka na mjestu Posebnog predstavnika EU

Austrijski diplomat Johann Sattler bit će novi specijalni predstavnik Europske unije u BiH.

Ova informacija neslužbeno je potvrđena za Novinsku agenciju Patria iz Delegacije EU. Vijeće Europske unije uskoro bi i formalno trebalo obznaniti kako će Sattler naslijediti Larsa-Gunnara Wigemarka na poziciji specijalnog predstavnika EU u BiH.

Johann Sattler studirao je političke znanosti i slavistiku na sveučilištima u Innsbrucku, Pragu i Moskvi. 2008. godine doktorirao je na Sveučiluštu u Beču. U diplomatskoj službi Republike Austrije aktivno radi od 1996. godine.

Od 2008. do 2013. Sattler je bio direktor izdavač za WAZ Media Group i Axel Springer u Moskvi. Radio je i kao zamjenik voditelja Ureda glavnog tajnika pri Ministarstvu vanjskih poslova, savjetnik za politička pitanja u Austrijskom veleposlanstvu u Washingtonu i član ureda posebnog predstavnika EU za jugoistočnu Europu (Pakt o stabilnosti) u Bruxellesu.

Prije toga je tri godine bio na čelu Odjela za zapadni Balkan u Ministarstvu vanjskih poslova u Beču. Johann Sattler trenutno obnaša funkciju austrijskog veleposlanika u Albaniji.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj: