Sat za planet Zemlju u Mepas Mallu

Globalna akcija Sat za planet Zemlju, u svijetu poznata kao Earth Hour koji organizira Svjetska organizacija za zaštitu prirode WWF, održava se u subotu 30. ožujka 2019. godine.

Suočavanje s posljedicama klimatskih promjena mora postati naša realnost, a WWF nas na to podsjeća i ove godine organizacijom dvanaestog Sata za planet Zemlju uz moto “Skini se s plastike, navuci se na prirodu“, kojim će ponovo ujediniti milijune ljudi diljem svijeta i tako pokazati svoju predanost planetu Zemlji.

U razdoblju od 20:30 do 21:30 pozivaju se svi građani, kompanije i organizacije svijeta na gašenje svjetla na jedan sat radi podizanja svijesti o očuvanju našeg planeta.

Sat za planet Zemlju pokrenuli su WWF (Svjetski fond za prirodu) i grad Sydney 2007. godine kada je 2,2 milijuna stanovnika Sydneya ugasilo sva nepotrebna svjetla. Slijedeći primjer Sydneyja, sat za planetu zemlju podržali su mnogi drugi gradovi svijeta, pa tako i naš Mostar.

Motiv globalne Sat za planet Zemlju nije ušteda električne energije ušteđene u satu isključivanja, već da se jednim takvim vizualnim efektom podsjeti na važnost svakodnevnog djelovanja kako bismo očuvali naš planet.

Najpoznatije svjetske znamenitosti ponovo će utonuti u mrak ove subote. Gašenjem vanjske dekorativne rasvjete na jedan sat u razdbolju od 20:30 do 21:30, Mepas Mall će također podržati ovu globalnu akciju.

Jedan sat koji provodimo u mraku trebao bi poslužiti kao podsjetnik da moramo osigurati održivu budućnost našeg planeta.

Ne zaboravite i vi ugasiti svoja svjetla i dati svoj doprinos Zemlji!

Vaš Mepas Mall
Lifestyle u trenduKomentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.